Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Bu seçimde baraj yok

Bu seçimde baraj yok

Dönemin Alimlerince Prof. Dr. Necmettin Erbakan görevlendirilerek 1969 yılında Konya'dan hizmete başladı bu kutlu hizmet kervanı. ''Önce Ahlak ve Maneviyat'' ilk ilkesi oldu.

Bağımsızlar Hareketi 26 Ocak 1970 yılında Hakkı Üstün Tutma düsturu ile MNP olarak partileşti. Zalimler de boş durmadı elbette ülke sevdalılarına ket vuruldu MNP kapatılarak.

Bir kere vatan millet aşkı girmişti gönüllere...

Milletin selametin için 11 Ekim 1972’de MSP kuruldu. Ve hizmete yeniden başladı kaldığı yerden. Vatanın birliği beraberliği göz önünde bulundurulup koalisyon ortağı oldu. Küfrün eline bırakılamazdı yavru vatan 1974’de ''Kıbrıs Zaferi''ni gerçekleştirdi. Cumhuriyet tarihinin ikinci ve en büyük sanayi devrimi ''Ağır Sanayi Hamlesi” yetmişlerde başlatıldı. Anadolu insanına umut oldu, ekmek kapısı açtı. Fabrikalar tüter oldu yurdun dört bir yanında... Anadolu büyüyordu gün ve gün.

Seksen darbesi ile MSP kapatılsa da yıldırmadı Milli Görüşçüleri. ''Atımızı alan yolumuzu da almadı ya'' diyerek 19 Temmuz 1983’de RP ile yeniden başladı kaldığı yerden. 

Yerel yönetimlerde destanlar yazıldı. Belediyeciliğin en güzel örneklerini devasa hizmetlerle doksanların başında sergilendi. 

Refahyol Hükümeti'nin kurulması ile bir devir değişti adeta. ''Havuz Sistemi'' havuzda topladı gelirleri. Yetimin hakkı korundu, rantiyeciye, hortumcuya dur dendi. İnsanımızın alın teri, bir kuruşu heba edilmedi.

D-8 Projesi ile İslam Birliğinin temeli atılarak bir oldu ümmet, birlikten kardeş oldu. Memur, işçi, esnaf, sanayici, çiftçinin, bütün bir milletin yüzü güldü. Herkes hakkını aldı... hakkınca verdi. Hiçbir ek vergi, zulüm zammı yapılmadı.

28 Şubat Post Modern Darbesine rağmen memleket sevdası engel tanımadı, aşıldı bütün engeller... Bir kişinin burnu dahi kanamadan devlet adamlığı sergiledi Cennet mekan Necmettin Erbakan.

Onca badireden sonra 17 Aralık 1997 yılında FP kuruldu ise de onu kapatmakla kalmadı işbirlikçi sistem. Bu sefer bölmesi de lazımdı. Ak Parti ile nihayetinde davayı böldüler... Bir yanda ne olursa olsun ümmet, millet ahlak ve maneviyat diyen gelenekçiler, diğer yanda 'yaptırmıyorlar' yenilik gerek diye tavizden yana tavır gösteren yenilikçiler... 

Gelinen noktada DAVA bölündü ve davanın ardılı Saadet Partisi 20 Temmuz 2001’de kuruldu.

Kuruluşundan bu yana 7 seçim geçiren SP 1 Kasım Seçimlerinde (Maza Allah) barajı aşamasa dahi meclise girmenin yolunu buldu.

Yıllardır, ''Saadet Partisi barajı aşamıyor, oylar CHP (şimdilerde HDP'ye) gidiyor diye Saadet Partisi’ne oy vermek istediği halde kerhen Ak Parti’ye oy veren seçmene ''Bireysel Başvuru Hakkı'' müjde oldu.

Bireysel başvuru hakkını kullanarak hiç olmazsa bağımsız olarak meclise girebilecek Milli Görüşçüler. Bu nasıl olacak diyenler için izah edelim.

NİSPİ TEMSİL SİSTEMİ NEDİR?

Türkiye'de uygulanan seçim sistemine göre bir seçim çevresinde seçime giren partilerin aldığı oy toplamı sırasıyla 1'e, 2'ye, 3'e, 4'e... bölünür ve o seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısına ulaşılıncaya kadar bu işleme devam edilir. Elde edilen paylar, parti farkı gözetmeksizin büyükten küçüğe doğru sıralanır. Milletvekilleri bu sıralamaya göre tahsis edilir.

Bir seçim bölgesinde 10 milletvekili seçilecek farz edelim. Son çıkan milletvekili 10 bin oy alarak seçilmiş. Diyelim ki, Saadet Partisi bu bölgeden  11 bin oy aldı veya 10 bin 1 oy aldı. Bir oy bile fazla alsa son milletvekilinin aldığından yüksek oy aldığı için itiraz ederek bu milletvekillini kazanama imkanı anayasal olarak mümkün olacak. Bu da 2010 tarihinde değiştirilen ve 2014 sonlarında yürürlüğe giren anayasanın 148 Maddesinin 3. fıkrasına göre oluyor.

1 Kasım seçimleri için referansımız tertemiz mazimiz...

Yüreğinizin sesini dinleyin Saadeti bulacaksınız.

 Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi