Geçim İttifakı
Genel olarak yapılan zamlar yaşamımızı her yönüyle etkiliyor. Yapılan zamlar, pandemiden dolayı bozulan ekonomiyi tetikledi. Pandemiden bu yana her şeye zincirleme zamlar yapılmaya başlandı. Her şeye zam gelince dolaylı vergiler arttı. Hal böyle olunca vatandaşımız geçim derdine düştü.
Tek işte sabit maaşla çalışanların gelirleri enflasyon karşısında her gün biraz daha eriyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 18,95, aylık yüzde 1,80 arttı.
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda aylık bazda yüzde 1,80, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,46 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 18,95 yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,92 oldu.
Türkiye'de 1 Temmuz'dan itibaren elektrikte yüzde 15, doğalgazda yüzde 12 zamlı tarifeye geçildi. Yılbaşından beri her ay enerjiye yüzde 1 zam geliyordu.
Yılın ortasında gelen yüklü zam, zaten yüksek olan enflasyonu daha da yukarı taşıyacak.
Elektriğe ve doğalgaza yapılan yeni zamlar bununla sınırlı kalmayacak maalesef. İğneden ipliğe çok sayıda ürünün fiyatını arttıracak.
Ekonomistler uyarıyor: Bütçede yaşanan kaynak sıkıntısıyla birlikte işsizlik ve yüksek enflasyonun bir arada yaşanacağı zor günler yaşayacağımızı gözüküyor.
Temel gıdalara gelen zamlar ortada daha doğrusu fiyatı ikiye katlanmayan ne kaldı ben bulamadım. Asgari ücretle geçimini sağlayan bir aile geçimini nasıl karşılayacak. Pandemi döneminde işçilerimiz çalışamadığı için daha da zorlandı.
Temmuzda ekmek, un, bulgur fiyatlarında artış oldu. Bunun sebebi maalesef bu senenin kurak geçmesi. Süt ve süt ürünleri ile yumurta gibi temel gıdalarda da artış oldu.
Yağ fiyatlarında geçen yılın son aylarında başlayan artış temmuzda da artış gösterdi.
Meyve ve sebze fiyatlarında da artış oldu. Bakliyat fiyatlarının nohut ve mercimek fiyatlarındaki artış yüzünden, salça, zeytin, bal, çay, tuz ve benzeri gıda maddelerinde de artış oldu.
Çiftçi kardeşlerimiz mazot ve gübre fiyatlarından yakınıyor. Fiyatlar çok yüksek. İklim değişikliği sebebiyle daha az mahsül alan çiftçimiz mazot ve gübre fiyatları derken ellerinde hiçbir şey kalmadı.
Besicilikle uğraşan kardeşlerimizde zamlardan şikayetçi maalesef, yem fiyatlarındaki artış hayvan bakımlarındaki artıştan şikayetçi.
Zaten bir işle uğraşıp şikayetçi olmayan yoktur ülkemizde. Bir şeye zam gelince zamların ardı arkası kesilmiyor. Birbirine kenetlenmiş hepsi.
Düzelir diye umut ediyoruz ama yıllardır düzelen hiçbir şey yok maalesef.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazınız için teşekkür ederim. Türkiye bir girdaba girdi. Samanı mercimeği buğdayı tohumu dışarıdan alıyoruz. Plan yok. Eğitim yok. Devlet seyrediyor. Sonumuz çok kötü. En kısa sürede planlı yüksek teknoloji üretime geçmeliyiz.
Yanıtla (0) (0)Mehmet Akif Ersoy Okulu birincilikle bitirmiş, Veteriner hekimdir, 1914 yılında 2 defa
Yanıtla (6) (0)Almanya Seyahati olmuş, 1. Davetli,, 2. Devlet görevli göndermiş,, toplam 5 Ay Almanya'da kalmış, incelemiştir../ 1914'de bizde Halife var, Arap alfabesi var,
laiklik yok.....eee.....SORUNLAR NELERDİ.....??????????.....Mehmet Akif, Osmanlının ve
Müslümanların son 300 yılını incelemiş iyi tespit etmiştir...Okuyun...
İşleri var dinimiz gibi, dinleri var işlerimiz gibi, dedi Avrupa nasıl diye sorunca Mehmet Akif...
Yanıtla (1) (0)ampül patlak çıktı, uzun boylu, endamlı, Putin'den uzun, bilgi-sonuç kısa / kravatlı, püskül fesli akıl hocaları vardı > Yolsuzluk-Hırsızlık ses kayıtları çıkınca, püsküllü şöyle diyordu ( videolar) "Hırsız olsa bile Müslüman tutulur" > müslümana bak ; Irak , Suriye , Libya'da 4 Milyon Müslüman katledildi, 300 bini Türk'dü >Kandırıldım, deyip, güya, sıyrıldı / fesli'nin 8 yıl önceki bu İLANI çok yaygınlaştı, müslüman, müslümanı soyuyor,
Yanıtla (10) (0)bitiriyor