Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yeni eğitim-öğretim yılı açılırken

Yeni eğitim-öğretim yılı açılırken

Efendim pazartesi itibârıyla bu sene yeni eğitim öğretim yılımız başladı. Okullar öğrencileri karşılamaya hazırlandılar velilerin de öğrencileri okullara hazırlama gayretleri neticelendi ve artık okullar başladı. Ne diyelim herkese kolaylıklar dileyelim ve ayni zamanda yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim câimâsına başarı ve hayırlar getirmesini temenni edelim bizler de.

Yeni müfredat, yenilenen okul kapasiteleri, yeni materyaller, yeni öğretmenler, eğitim hayâtına yeni katılan öğrenciler ve hatta yeni Milli Eğitim Bakanı ülkemize bu sene güzel başarılar getirsin inşaALLAH. Yeni eğitim-öğretim yılı münâsebetiyle bir süre yazılarımız eğitim ağırlıklı olacak müsâdenizle.

   Öğretmenler, okullar, bütün eğitim materyalleri öğrenciler için var. Okullarda kullanılan araç ve gereçler, öğretmen gereksinimleri öğrenciler için karşılanıyor. Eğitim câmiâsı içerisinde en alt kademeden en üst basamağına kadar tüm kadro öğrenciler için çalışıyor. Eğitim-öğretim içindeki muhteva, materyaller, başarı ve başarısızlık öğrenciler için. Yine her hususta harcanan emekler, sarf edilen onca gayretler hep geleceğimizin ümit ışığı diye baktığımız öğrencilerimiz içindir. Yâni bunca masraf her şey ama her şey öğrenciler içindir.

TEK KANATLI KUŞ UÇAMAZ :

Eğitim-öğretim gören öğrenciler küçüğünden büyüğüne her biri bu ülkenin aydınlık geleceğidir. Onlar bu vatanın sönmeyen hep diri tutulması gereken umut meşaleleridir. Öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesi doğrudan ülke geleceğini etkiler. Onların başarısı memleket istibâlinin rotasını çizer. Dolayısıyla öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermek zorundayız. Ancak bu eğitim hep vurguladığımız gibi sâdece bilgi donanımı tarafıyla değil ahlâkî sahada da olmalı ki, eğitimde bütünlük sağlanabilsin. Tek kanatlı eğitim eksik bir eğitimdir. Bu sahadaki eğitimde çift kanatlı olmak durumundayız ve bu iş günümüz şartlarında mutlaka başarılmalıdır. Zira ülke ve dünya gençliğinin bu husustaki alarm verici halleri yaşanan bir realitedir.

Bugün dünyânın kötülüğe, zulme, teröre, faydacılığa kayması tüm dünya insanlığının kökünde ahlâkî eğitim noksanlığı olduğunu gösteriyor. Eğer öğrencilere böylesi bir ahlâkî eğitim kalitesi sağlanmış olsaydı bugün dünyâda cereyan eden pek çok insânî trajedide insânî hasletler ağır basacak dünya mazlumlara acıyacak, merhamet edecek, açlar doyurulacak, israf önlenecek, göçmenler sınır dışı edilmeyecekti. Yine pek çok haksız gerekçe uydurularak mâsum insanların üzerine bombalar yağdırılmayacak, gaz zehirlenmeleri yapılmayacaktı. Vicdan taşıyan insanlar, merhâmet sâhibi ve duyarlı olurlar. Maalesef bu faziletli hasletler insanlarda kalmayınca dünyâyı idâre eden koca koca insanlar, en acımasız vahşetleri sergileyebiliyorlar!!! Bunların olmaması için iş baştan sıkı tutulmalı, eğitim işi dünya çapında ciddiye alınmalıdır. Hep söyleriz bu sahadaki en önemli mesele öğretimden çok eğitimdedir. İnsan eğitimi ve bilhassa da ahlâki eğitim çok ama çok ehemmiyetlidir. 

Unutulmasın ki tek kanatlı kuş uçamaz. Ülkemizin eğitim-öğretim alanında uçuşa kalkması için öğrencilerimize hem maddi-bilgi eğitimi hem de mânevî-dîni eğitim verilmelidir. İsteyene değil herkese ama sevdirerek kâmil eğitimciler ile bu iş gerçekleştirilmelidir. Sâdece bilgi donanımı yetmez eğer kişi ahlak eğitimi almazsa o bilgisini kötüye kullanır bugün yapıldığı gibi. Bu sebeple ahlâki eğitim, insanımıza muhakkak verilmelidir. Yalnızca ahlâki donanım da kifâyet etmez öğrencilerimiz son çağdaş teknolojiyi de öğrenmelidir. Yeni bir çağ açan Sultan Fatih o başarıyı yalın kılıç ile değil kendi devrinin en son tekniğiyle kuşatılmış ordusu ve iman ile yakalamıştır. Ayni şey bugün neden olmasın?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi