“Üretmeye devam edeceğiz”

“Üretmeye devam edeceğiz”

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONGİAD) 2. Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. KONGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, “Güçlü Türkiye'nin geleceği için sorumluluklarımızın farkındayız” dedi 

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Konfederasyonu (TÜGİK) Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) 2. Genel Kurulu'nu Dedeman Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Gerçekleşen Genel Kurul’a TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Ak Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, genç iş adamları ve çok sayıda misafir katıldı. Gerçekleşen Genel Kurul’a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da telgraf gönderdi. Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren KONGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz, “KONGİAD olarak büyük ve güçlü Türkiye’nin geleceği için sorumluluklarımızın farkındayız. Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bu açıdan ülkemizin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat mücadelesine gerekli olan desteği sunmayı sürdüreceğiz. Konya’da yükselen bu ses büyük ve güçlü Türkiye'nin habercisidir” dedi. 

VATANIMIZA VE BAYRAĞIMIZA SEVDALIYIZ

Yaşanan krizlerin işlerine ciddi manada zarar getirdiğini fakat sahip oldukları beşeri ve ekonomik sermaye ile her türlü zorluğun üstesinden kararlılıkla geldiklerini belirten Korkmaz, “Tüm dünya ile birlikte ülkemiz de zorlu bir süreçten geçmekte. Bir taraftan pandeminin getirdiği olumsuzluklar devam ederken diğer taraftan döviz kurları üzerindeki manipülasyonlar, artan enflasyon, hayat pahalılığı ve maalesef en yakınınızdaki Rusya-Ukrayna gerginliğinden dolayı coğrafyamızda yaşanan siyasi krizler işlerimizi epey zorlaştırmaktadır. Ancak ülkemizdeki beşeri ve ekonomik sermaye ile her türlü zorluğun üzerinden rahatlıkla gelebilecek inanç, azim, kararlılık ve ferasete sahibiz. En büyük şansımız ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip olmamız. Biz vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sevdalıyız. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizse büyük ve güçlü Türkiye yolundaki en büyük silahımız. Konyalı sanayici ve iş insanlarının her geçen gün yeni başarılarına şahit olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Artık organize sanayi bölgelerine sığamıyoruz sürekli yerlerini kuruyoruz. KONGİAD olarak şehrimizin her alandaki yükselişine en güçlü katkıyı vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE ORTALAMASINDAN İYİ PERFORMANSA SAHİP ŞEHRİMİZ VAR

Konya ekonomisinin başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydeden KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya ekonomisi gerçekten son dönemlerde çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Tüm ekonomik parametrelere baktığımızda: hem ihracat olsun, hem milli gelire katkı olsun, işsizlik olsun Türkiye ortalamasından daha iyi performans gösteren bir şehrimiz var. İnanıyorum ki gelecek 15-20 yılda bu devam edecektir. Konya gerçekten potansiyeli olan bir şehir ancak bu potansiyelin açığa çıkabilmesi için uygun ortamların oluşması gerekiyor. Nitekim gerçekten kolay bir coğrafyada değiliz. Bu zor coğrafyada var olmak için mutlaka güçlü olmak zorundasınız. Sadece ekonomik anlamda değil; ekonomide, savunmada, her anlamda güçlü olmak gerekiyor. Fakat diğer alanlarda güçlü olabilmeniz için önce ekonominizin olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

KONYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ, TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GÜCÜDÜR

Güçlü ekonominin güçlü bir sanayiye bağlı olduğunu belirten TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ise şunları söyledi: “Ben hep söylemişimdir: Konya’nın ekonomik gücü, Türkiye’nin ekonomik gücüdür. KONGİAD’ın çalışmalarını bu doğrultuda yaptığını biliyoruz. Bizler hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Hepimiz bu topraklarda doğduk. Evlatlarımıza ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak hepimizin vazifesi. Bu gelecek için de her zamankinden daha fazla birlik olup, beraber olup çalışmalar yapmalıyız. Ülkemiz için, şehirlerimiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmek zorundayız. Pandemi dönemi yaşadık ve gördük ki bu süreci ekonomisi güçlü olan ülkeler daha kolay atlattı. Güçlü ekonomi de güçlü sanayiden gelir. Sanayi üretimine her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.