Su fiyatlarına dev zam geldi! Faturalar 1000 lirayı görecek

Su fiyatlarına dev zam geldi! Faturalar 1000 lirayı görecek

Türkiye'de en çok zam gelen ürünlerin başında su geliyor. Son olarak damacana su fiyatlarına bir zam daha geldi. Zamlı tarife tepki çekti. 4 kişilik ailenin aylık içme suyu faturası 1000 lirayı görecek.

Türkiye genelinde damacana su fiyatlarına bir zam daha geldi. Yapılan son zamma vatandaş sert tepki gösterdi. Bu kapsamda 19 litrelik damacana fiyatına yüzde 15 zam geldi.

su-1.webp

Erikli marka 19 litrelik damacana su fiyatı son artışla 115 TL'ye yükseldi. Bu artışla birlikte yapılan hesaplamalara göre bir bardak suyun fiyatı 1 TL'ye ulaştı.

su-2.webp

4 KİŞİLİK AİLENİN SU GİDERİ 1000 TL'Yİ AŞTI!

Yaygın olarak kullanılan diğer markaların fiyatları da arttı. Örneğin başka bir markanın 19 litrelik su fiyatı 99,90 TL'ye çıktı. Sektörde genel fiyat aralığı 95 TL ile 115 TL arasında değişiyor. Farklı markaların sunduğu fiyatlar, tüketicilerin seçim yaparken dikkate alması gereken bir faktör haline geldi. 4 kişilik bir ailenin aylık su tüketimi 240 litreyi buluyor. Bu da en az 12 damacana demek oluyor. Yani 4 kişilik ailenin içme suyu gideri 1000 lirayı aştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum