Konya Şeker’de son   sözü çiftçi söyleyecek

Konya Şeker’de son sözü çiftçi söyleyecek

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde yaklaşık iki haftadır devam eden seçim süreci sona erdi. yarın kooperatif üyesi çiftçiler, 5 adayın yarıştığı genel kurulda oylarını kullanarak, yeni başkanı seçecek.

Türkiye’nin en büyük kooperatiflerinden biri olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde genel kurul heyecanı yaşanacak. Yaklaşık iki haftadır devam eden seçim süreci sona erdi. Kooperatif üyesi çiftçiler, 5 adayın yarıştığı genel oylarını kullanarak, yeni başkanı seçecek. Genel kurulda mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu, eski başkan Recep Konuk, Arslan Üstündağ, Ali Turan ve Hüseyin Taşpınar başkanlık yarışını göğüslemek için yarışacak.

ADAYLAR ÜYELERDEN DESTEK İSTEDİ

Başkan Ramazan Erkoyuncu ve diğer adaylar genel kurul kararının alınmasının ardından seçim çalışmalarını hızlandırdı. Adaylar Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne üye olan çiftçileri tek tek ziyaret ederek, destek istedi. Genel kurul süreci boyunca Konya’nın Çumra, Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli ve Altınekin ilçeleri ziyaret edilerek, üyelere projeler hakkında bilgi verildi ve üreticilerden destek istendi.

BAŞKANLIK YARIŞ İSMİNDE ARASINDA GEÇECEK

Kooperatif tarihinin en heyecanlı genel kurul sürecinin yaşandığı Konya Şeker’de oy verme işlemi sabah saatlerinde başlayacak ve saat 17.00’de sona erecek. Başkanlık yarışının mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu ve Recep Konuk’un arasında geçmesi bekleniyor. Emniyet güçleri de genel kurulda her hangi bir olay yaşanmaması için tüm önlemlerini aldı. Kamuoyu ve adaylar her hangi bir olay yaşanmaması için sağduyu çağrısında bulundu. Sonuçların saat 22.00 sularında açıklanması bekleniyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.