Konya'da belediye 51 bin tane kelebek satın alacak! Teslimat 4 ay sürecek

Konya'da belediye 51 bin tane kelebek satın alacak! Teslimat 4 ay sürecek

Selçuklu Belediyesi 51 bin adet kelebek satın almak için ihaleye çıktı. Kelebekler 4 ay boyunca Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ne teslim edilecek.

Türkiye genelinde belediyeler çeşitli projeleri devam ettiriyor. Konya'da hayata geçirilen en dikkat çekici proje Konya Tropikal Kelebek Bahçesi. Ülke geneline ismini duyuran bu alan popülerliğini koruyor. Selçuklu Belediyesi bu proje için bir ihaleye daha çıktı. Bu kapsamda 51 bin adet kelebek satın alınacak.

kelebek-1.jpg

TESLİMAT 4 AY SÜRECEK

İhale kapsamında 51.525 canlı kelebek pupası satın alınacak. İhale tarihi 15 Ağustos 2024 olarak belirlendi. İhaleyi kazanan firmanın 1 Eylül 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar partiler halinde kelebek teslimatı yapması bekleniyor. Teslimat periyotları ise haftada 1 kez olacak şekilde planlanacak.

kelebek-2.jpg

TÜRKİYE'NİN İLK KELEBEK BAHÇESİ 2015'TE ZİYARETE AÇILDI

Türkiye’nin ilk kelebek bahçesi ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılında vatandaşın ziyaretine açıldı. Tropikal Kelebek Bahçesi 7 bin 200 metrekare alana sahip. Binanın inşası için 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanıldı. Son yıllarda yerli ve yabancı turistler bahçeye yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum