Konya'da hidrolik fabrikası konkordato ilan etti! 22 yıl önce kurulmuş

Konya'da hidrolik fabrikası konkordato ilan etti! 22 yıl önce kurulmuş

Küresel ekonomik krize bağlı olarak Konya'daki dev hidrolik fabrikası konkordato ilan etti. 22 yıl önce kurulan fabrikanın konkordato ilanına ilişkin detaylar belli oldu.

Türkiye büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Son yıllarda artan girdi maliyetleri ve nakit para döngüsündeki zayıflamaya bağlı olarak birçok firma konkordato ilan ediyor. Ülke genelindeki konkordato ilanlarını ticaret mahkemeleri duyuruyor.

als-3.png

Vatandaş konkordato ilan eden firmaları merak ediyor. En çok konkordato ilan eden firmanın yer aldığı şehirler İstanbul, Bursa, Konya, Denizli ve Ankara olarak biliniyor.

als-2.png

Son olarak Konya'da 2002 yılında kurulan hidrolik fabrikası konkordato ilan etti. Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin ilanına göre 4 Temmuz 2024 tarihinden itibaren firma hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi.

als-4.png

Konkordato ilan eden firmanın ismi ise ALS Hidrolik.

als-1.png

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordatoyu şu şekilde duyurdu:

ALS HİDROLİK PNÖMATİK MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (V.N. 058*****) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 04/07/2024 tarihli ara karar ile davacı hakkında 04/07/2024 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Ahmet Bulca atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi