"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığına ilişkin yeni iddianame hazırlandı

"Yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığına ilişkin yeni iddianame hazırlandı

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı davayla birleştirilmesi talebiyle yeni bir iddianame hazırlandı.

İddianamede, Seçil Erzan "şüpheli", Nur Erkasap "müşteki-şüpheli", Ömer Kahraman, Mert Zeydanlı ve Volkan Bahçekapılı ise "müşteki" olarak yer aldı.

Erzan'ın iddianamede yer verilen savcılık ifadesinde, vadettiği fona Erkasap'ın da para yatırmak istediğini ancak nakit parası olmaması nedeniyle para yatıramadığını söylediği belirtildi.

İddianamede Erzan'ın, "Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün şubede odamda Nur Erkasap ile birlikte Mert Zeydanlı'nın olduğu bir senet oluşturduk. Bu senede Nur Erkasap borçlu olarak yazılıyordu. Ben de kefil oldum. Zeydanlı da alacaklıydı. Sonra senedin vadesi geldiğinde ben Zeydanlı ile konuşup senedi iptal ettirdim. Erkasap'tan nakit para hiç almadım." dediği aktarıldı.

Nur Erkasap ise iddianamede yer alan savcılık ifadesinde, yaklaşık 2 yıl önce Seçil Erzan'ın kendisine Hakan Ateş'in içinde olduğu yüksek getirili fondan bahsettiğini, o dönem insanların buradan çok para kazandığını, parasını nasıl yöneteceğini bilemediği için buraya para yatırmaya karar verdiğini anlattı.

500 bin dolarını Erzan'a bankadaki odasında teslim ettiğini, Erzan'ın da kendisine bin, 2 bin dolar şeklinde ödemeler yaptığını söyleyen Erkasap, Fatih Terim ve ailesiyle sık görüştüğünü, müşteki Volkan Bahçekapılı'yı da Terim'in damadı olması nedeniyle tanıdığını dile getirdi.

Erkasap, Bahçekapılı'nın Erzan'a göndereceği 1 milyon doları işin acil olması nedeniyle kendi hesabına gönderdiğini, aynı gün parayı Erzan'a teslim ettiğini söyledi.

Müşteki Ömer Kahraman'ı tanımadığını öne süren Erkasap, Erzan'ın fonda açık olduğunu, zaman zaman hesabına para gelebileceğini söyleyerek, bu paraları çekip kendisine teslim etmesini istediğini, Kahraman tarafından kendisine gönderilen 5 milyon 884 milyon lirayı da Erzan'a teslim ettiğini anlattı.

Nur Erkasap, Mert Zeydanlı'yı Seçil Erzan'ın eski çalıştığı bankanın odasında tanıdığını ve aralarında ticari ilişki olmadığını söyleyerek, Erzan'ın bahsettiği gibi aralarında bir senet imzalanmadığını savundu.

Müştekilerden Ömer Kahraman da ifadesinde, Erzan'ın fonda açık olması nedeniyle kendisinden Erkasap'ın hesabına para göndermesini istemesi üzerine 5 milyon 884 bin lira gönderdiğini belirtti.

100 ve 150 bin dolar olmak üzere iki parça halinde fon getirisi adı altında Erzan'dan para aldığını ancak ana parasının geri verilmediğini ifade eden Kahraman, Erzan'ın bankanın ekranından fona ait resimler göstererek paranın yurt dışından geldiğine ilişkin sözlerle kendisini ikna ettiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.