Petrolün varil fiyatıyla ilgili korkutan uyarı

Petrolün varil fiyatıyla ilgili korkutan uyarı

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rus petrolüne yönelik ambargonun felakete yol açacağını ve varil fiyatın 300 doların üstüne çıkabileceğini söyledi.

Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatan Moskova yönetimine Batı tarafından yaptırımlar gelmeye devam ederken, Rus petrolüne yaptırım söylentileriyle petrol varil fiyatları dün 140 dolara çıkmıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Rus petrolüne yönelik ambargo çıkışına cevap verdi.  

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda "felakete" neden olacağını belirterek, "Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir." dedi.

Bu da Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının 40 TL'ye çıkacağı anlamına geliyor.

Avrupa’da Rus petrolüne alternatifin kolay bulunamayacağına işaret eden Novak, "Bu bir yıldan uzun sürer ve Avrupalı müşteriler için çok daha pahalı olur. Avrupalı politikacılar, vatandaşlarını, onları neyin beklediğini, benzin, elektrik ve ısınma fiyatlarının fırlayacağı konusunda dürüstçe uyarmalıdır" diye konuştu.

Novak, Rus petrolüne olası bir ambargo nedeniyle fiyatların önemli oranda artacağına işaret ederek, "Rus petrolüne yasakların küresel piyasa için felaket sonuçlara yol açacağı kesinlikle açıktır. Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir" dedi.

Rusya’nın petrol ihracatına ambargo gelmesi halinde sevkiyatlarını başka bölgelere yönlendirebileceğini anlatan Novak, bu durumdan kimsenin fayda sağlamayacağının altını çizdi.

Novak ayrıca, Rus ordusunun Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdığına yönelik suçlamaları kabul etmediklerini vurgulayarak, "Rus silahlı kuvvetleri, tesiste çalışan Ukraynalı uzmanlarla iş birliği içinde çalışıyor" diye konuştu.

BRENT PETROL 139 DOLARI GÖRDÜ

Bu sabah 122,79 dolardan güne başlayan Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde 139 doların üzerine çıktı. Daha sonra gerileyerek,  itibarıyla yüzde 10,13 artarak 130,08 dolardan işlem gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.