Konya'da çatı katına 2 bin lira kira istiyorlar! 

Konya'da çatı katına 2 bin lira kira istiyorlar! 

Vatandaş, ev sahiplerine ‘Vicdanlı olun’ çağrısı yaparken, Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay ise “Tayinler oldu, atamalar yapıldı. Evlenen çiftler oldu. Haliyle kiralık konuta talep arttı ve sıkıntılar yaşandı” dedi 

Konya’da kiralık konut fiyatlarının dönemlerde uçtu. Emlakçıların internette yayınladığı en ucuz kiralık konut fiyatının ise bin 600- bin 800 TL’den başlaması dikkatlerden kaçmadı. Konumuna ve büyüklüğüne göre kiralık konut fiyatlarının 3 bin 500- 4 bin TL’ye kadar çıktığı da gözlemlendi. Asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğu Türkiye’de ortalama bir kiralık konut fiyatının, asgari ücretin yarısı oranında olması vatandaşın tepkisine neden oldu. 

1+1 DAİRELER BİLE 2 BİN LİRAYI AŞTI! 

Vatandaş, ev sahiplerine vicdan çağrısında bulundu. Sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde de fiyatlar zirveyi gördü. Akşehir ve Ereğli başta olmak üzere birçok ilçede kiralık konutun ortalama fiyatı 2 bin lirayı buldu. Şehir merkezinde çatı katı bile 2 bin liradan kiraya verilir oldu.

adsiz-001.jpg

1+1 stüdyo daireler bile 2 bin liradan fazla bir fiyatla kiraya veriliyor. Kiralık konut fiyatlarının ise en fazla Selçuklu ve Karatay bölgesinde arttığı biliniyor. 

KİRALIK KONUTTA SIKINTI YAŞANDI 

Artan konut fiyatları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, tayin, atama ve yeni evlenen çiftlerin olmasından ötürü kiralık konutlara bir talebin olduğunu, bu taleple birlikte kira fiyatlarının da arttığını dile getirdi. Eskisi gibi yeni binaların da inşa edilmediğine dikkat çeken Başkan Altınay, “Hepsi üst üste gelince kiralık konutlarda sıkıntı yaşandı” dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

whatsapp-image-2022-04-25-at-12-39-37.jpeg

 

whatsapp-image-2022-04-25-at-12-39-45.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum