"İşçi kazanmazsa masadan kalkmayız"

"İşçi kazanmazsa masadan kalkmayız"

Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı. Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, "İşçi kazanamadığı sürece sendika olarak masadan kalkmayacağız. Kalktığımız zaman da her türlü yasal haklarımızı kullanacağız" dedi

Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi düzenlenen toplantının açıklandı. Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Hakkın ve Haklının Yeri” anlayışıyla yola çıkan ve bu yıl 8. hizmet yılına ulaşan Öz Sağlık-İş, yerli ve milli temeller üzerinde “Sağlıklı ve onurlu bir sendikal inşa” için çabalarını ve gelişimini sürdürmektedir. Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşkolunun yetkili ve lider sendikası, Türkiye’nin en büyük 3. işçi sendikası konumuna yükselen Öz Sağlık-İş, sayısal olarak büyümenin verdiği güç ve güvenle, sendikal mücadelede daha fazla sorumluluk üstlenmeye devam etmektedir. “Değerlerle Sendikacılık” çizgisinden sapmadan, var olan değerlerimize sahip çıkarak, sürdürdüğü mücadele içerisinde yeni değerler üreterek gelişimini sürdürecek ve gücünü tahkim edecektir. Sendikamız gerek ulusal gerekse uluslararası politikalar nezdinde huzur, barış ve güvenin tesis edileceği bir toplumsal anlayış ile hareket eder. Sendikamız mağdur ve mazlum coğrafyaların içinde bulunduğu kan, gözyaşı ve iç savaş ortamlarına RusyaUkrayna Savaşı’nın eklenmiş olmasını endişe ile karşılamaktadır. Sendikamız Öz Sağlık-İş bu Başkanlar Kurulu’nda da; Ülkemiz demokrasisinin daha güçlü hale gelmesi, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi, çalışma hayatının uluslararası normlarla bütünleşmesi, kamu ve özel sektörün, istihdam ve gelir yönünden güçlendirilmesi, e. Yoksulluğun ortadan kaldırılması, yüksek enflasyonun dizginlenmesi, adil gelir dağılımı, h.İşsizliğin azaltılması, i. Kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması amacıyla sosyal diyaloga dayalı, etkin ve sürdürülebilir politikalar oluşturulması, ülke gerçekleriyle örtüşen sosyal ve ekonomik politikalar uygulanması taleplerini yineleyerek ortaya konulmasını önemsemektedir.

YASAL ENGELLERİN KALKMASI GEREKİYOR

Sendikamız ekonomik ve sosyal politikalar konusunda örgütlenmenin önündeki engellere karşı daha fazla mücadele verilmesini ve yasal engeller konusunda sendikal olarak akademik destek verilmesini önemser. Özellikle işkolumuzu ilgilendiren 696 Sayılı KHK ile geçişi yapılan işçilerin çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacı ile yeni düzenlemelerin yapılması konusundaki ısrarımızı sürdürmekteyiz. Sendikamız 696 Sayılı KHK ile geçiş yapılan işçiler de dahil tüm kamu işçilerinin, nakil, terfi, tayin-becayiş ve görevde yükselme ile ilgili haklarının verilmesi konusunu takip etmeye devam edecektir. Öz Sağlık İş, 696 Sayılı KHK ile kadro alan işçiler dahil tüm kamu işçilerinin zorunlu emeklilik uygulamasının sona erdirilmesi konusunda girişimlerini sürdürecektir. 696 Sayılı KHK’da kadro dışında kalan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçişlerinin bir an önce yapılması konusundaki taleplerimizi yinelemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde çalışan sosyal hizmet işçileri için müzakerelerini yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesinin işçi hak ve kazanımları açısından bir an önce bitirilmesi elzemdir. İşçi kazanamadığı sürece Sendika olarak masadan kalkmayacağımızı, kalktığımız zaman da her türlü yasal haklarımızı kullanmak üzere üyemizin ve işçinin gücü ile kalkacağımızı ilan ediyoruz. Kamu ve özel sektör dâhil diğer sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışanların sendikal örgütlülüğünün artırılması ve toplu iş sözleşmesi hakkı sağlanması konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. İş sağlığı ve güvenliğine yönelik etkin ve kalıcı tedbirler alınmasının, çalışma ortamlarının daha güvenli hale getirilmesinin, denetimlerde süreklilik olmasının, İSG örgütlenmesi için önemini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunarız. Sendikamız eski sendikal alışkanlıkların karşısında Akademik Sendikal anlayışla durmaktadır. Sendikamız Öz Sağlık-İş, başta sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olmak üzere kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlerin önlenmesini, işyerlerinde yaşanan psikolojik 4 tacize (mobbing) karşı gerekli düzenlemelerle birlikte duyarlılık ve farkındalık oluşturulması, etkili ve caydırıcı cezai işlemlerin uygulanmasını önemle takip eder. Sendikamız; kadınların işgücü piyasasına girişleri ve karar alma mekanizmalarına katılımlarını artıracak çalışmaların yapılmasının, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması için politikalar geliştirilmesinin, gençliğin istihdamının artırılmasının ve sendikal bilinçlenmesinin geliştirilmesinin, engellilerin istihdamı ile sosyal hayata entegrasyonlarının artırılmasının önemine işaret eder, bu konudaki ısrarlı taleplerini her platformda sürdürür."

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.