İhracatta alternatif pazarlara yönelmeliyiz

İhracatta alternatif pazarlara yönelmeliyiz

KONTİMDER Bilgi Aktarım Programına misafir olan Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi Koordinatörü Ferit Meriç, birçok ülkede alternatif pazar oluşturmanın dış ticarette devamlılığın en önemli kurallarından biri olduğunu söyledi.

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Eğitim Komisyonunun organize ettiği bilgi aktarım programına Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi Koordinatörü Ferit Meriç misafir oldu.  Dernek üyelerini katıldığı programda ihracatta alternatif pazarların önemine ilişkin bilgilendirme yapan Ferit Meriç, dış ticarette alternatif pazarlar oluşturmanın değişmez kurallardan biri olduğunu vurguladı. Farklı ülkelerde yeni pazarlar bulamanın zorlu bir süreç olduğunu belirten Ferit Meriç, uygun bütçeler ayrılarak, nitelikli, dinamik personellerin istihdam edilmesi ve doğru iş modeli ile alternatif pazarlara ulaşılabileceğini belirtti. Pandemi döneminde dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistikte ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çeken Ferit Meriç, tek bir pazara bağımlı kalmanın dezavantaj olduğunu, alternatif pazarların öneminin anlaşıldığını söyledi. 

KTO DIŞ TİCARET MERKEZİ İHRACATCININ YANINDA  

Ferit Meriç, Dış Ticaret Merkezi’nin Konya Ticaret Odası bünyesinde, Konya ihracatını geliştirmek için Konya sanayicisine ve üreticilerine hizmet vermek amacıyla kurulduğunu belirterek, merkezin ihracatçının yanında olduğunu, her türlü desteğin verildiğini söyledi. Ferit Meriç, şöyle konuştu: “Dış Ticaret Merkezin amacı 2000 – 2020 yılları arasında 27 kat artan ve 2021 yılında yaklaşık 3 milyar dolar seviyesine ulaşan Konya ihracatını, barındırdığı 2650’den fazla ihracatçı ile 2023 hedeflerine doğru hak ettiği noktaya taşımaktır ve bu yolda Konyalı ihracatçıların en büyük destekçilerinden biri olmaktır. İhracat yapan firmalara yönelik verdiğimiz hizmetler şöyledir: Hedef Pazar Danışmanlığı, Hedef Müşteri Danışmanlığı, İhracat Danışmanlık Hizmeti, İhracat Koçluğu, Sürdürülebilir İthalat Danışmanlığı, İhale Sorgulama Danışmanlığı, Teknik İstihbarat Danışmanlığı, Yurtdışı Tedarikçi Danışmanlığı, Yurtdışı Reklam Konumlandırma Danışmanlığı, Yurtdışı Firma İstihbaratı, İhracat Sektör Danışmanlığı, İhracat Destek Paketi.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.