Gençlik projesi
Transfer ücretlerinin her geçen yıl astronomik rakamlara ulaşması, kulüplerin ekonomik yönden giderek çıkmaza girmesi ve borç batağına saplanması sonucu başta Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonunun gerekli önlemleri alması gerçeğini ortaya çıkartmakta..
Bununla birlikte, kulüplerin geleceğini sağlam temellere oturtmak ve başarıyı öz kaynaklara dayandırmak için futbolcu yetiştirilmesi konusu da her dönem ön planda bulunmaktadır..
Ama, ne yazık ki, Türkiye’de bunu anlayan ve gerçekleştiren kulüp, hatta kurum sayısı çok az.
Bugün Türkiye liglerinde yer alan takımlara baktığımız zaman alt yapıya önem veren takım sayısının, iki elini parmakları kadar olduğunu görebiliriz.
Bu sorumluluk sadece kulüplere değil, kurumlara da düşmektedir.
Bu gerçekleri göz önüne alan Konyalı teknik adamlar oturdular, bir proje hazırladılar.. Şimdi sırada, sponsor bulmak, ki en önemlisi de bu ve projeyi uygulamaya geçirmeye kaldı..
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya şubesinin önderliğinde gerçekleştirilecek, “Gençlik, spor, sağlık ve sosyal eğitim projesi”nin tanıtımı yapıldı..
Proje direktörü Ömer Zengin, teknik direktör Haldun Üstel ve TÜFAD Konya şube başkanı teknik direktör Ali Bingöl, proje konusunda basına bilgi vererek tüm Konya’nın desteğini beklediklerini dile getirdiler..
Amaç, geçmişteki değerleri geleceğe taşımak.. Olimpik sporcu ve taraftarlar yetiştirmek..
Önemli, bilimsel, Konya ve Türk futbolunu geleceğe taşıyacak ağırlıkta bir proje. Dediğimiz gibi, en önemli konu; sponsor sorununun çözülmesi..
Proje hakkında konuşan teknik direktör Haldun Üstel, Konya ve Türkiye’de alt yapıya gerekli önemin verilmediğini veya yetişen futbolcuların iyi değerlendirilemediğini belirterek tesis ve eğitici yetersizliğine değindi.
TÜFAD Konya şube başkanı, teknik direktör Ali Bingöl ise, projenin başarı için yaşama geçirilmesi gerektiğini savunarak, TÜFAD olarak bu konuda gerekeni yapacaklarını dile getirdi ve “zaman oturma değil, çalışma zamanı” dedi.
Proje direktörü, teknik direktör Ömer Zengin, Konya’nın nüfusunun 2 milyonun üzerinde olduğunu, buna karşın bugün ne bir Konyalı teknik direktörün ve nede bir futbolcunun üst düzeyde olmadığını belirtti.
Projeyi de tanıtan Zengin, hedeflerinin 10 yaştan başlayarak Üniversiteye kadar olan bölümde gençleri eğitmek olduğunu dile getirdi..
Gençlik projesine göre, çalışmalar okul-aile-kulüp içerisinde gerçekleştirilecek.
Eğitim süreci ise, spor eğitimi ve sosyal eğitim olarak iki bölümde gerçekleştirilecek. Bu konuda, beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve futbol oynamış ağabey konumundaki kişilerden yararlanılacak. Değerlendirmeler ise 6 aylık periyotlar halinde yapılacak ve başarılı olanlar bir üst kategoriye yükselecek.
Teknik direktör Ömer Zengin, proje gereğince sadece futbolcu yetiştirilmeyeceğini, taraftarlarında eğitileceğini belirterek, “hedefimiz, olimpik sporcu ve taraftar yetiştirmektir. 2020 Olimpiyatlarına talip Türkiye’nin sporcu kadar taraftarlara da ihtiyacı vardır. Proje ile sağlıklı nesillere yetiştirerek Sağlık Bakanlığına, gençleri suçtan arındırarak Adalet Bakanlığına da katkı sağlayacağız” dedi ve ekledi, “proje ortaklarımızı, sponsorlarımızı yanımızda görmek istiyoruz..”
Proje hazır.. En önemli konu, sponsorluk..
Para olmadan bir adım atılamaz. Böyle büyük, önemli, bilimsel bir projenin gerçekleştirilmesi için desteğe ihtiyaç vardır.
Kim bunlar; Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu, Belediyeler. Özel İdare. Şeker fabrikası ve dolayısıyla Panko Birlik veya Birlik Holding.. Çimento fabrikası gibi üst düzey kurumlar..
Konya’da ne yazık ki, kurumlar sponsorluk konusuna çok sıcak bakmıyorlar.. Aslında, onların açısından da yararlı bir konu.. Yasa gereğince sponsorluk için verecekleri parayı vergiden düşebilirler.. Hem de Konya ve Türk futboluna katkı sağlamış olacaklar..
O zaman, haydi projeye destek için el ele diyelim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.