Elektrik dağıtımı devlet eliyle yapılmalı

Elektrik dağıtımı devlet eliyle yapılmalı

TBMM’de, CHP ve MHP 10 günlük aranın ardından haftalık grup toplantısını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemeyeceği çağırısını yineledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) CHP ve MHP haftalık grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. 

“ESNAF, KDV’Yİ YÜZDE 8’DEN ÖDEDİ”

Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemeyeceği çağırısını yineleyerek, milyonlarca vatandaşın faturasını ödeyemediğine dikkat çekti. Zamların derhal geri çekilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, iktidarın gıdada KDV oranını yüzde 1’e indirmesini de değerlendirerek, “Onun üzerine dediler ki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e indiriyoruz dediler. Esnaf yüzde 8’den ödedi. Esnafın sırtından vergi indirimi yapıyorlar. Esnafa bir enflasyonla mücadele timi gönderiyorlar. Cezalar üst üste geliyor. Erdoğan’ın hadi ekonomiyi bilmez ama ticareti bileceğini düşünürdüm. Vallahi ticareti de bilmiyor. Yüzde 8’den almış yüzde 1’den satacaksın diyor. Fiyat istikrarından sorumlu olan kurum Merkez Bankası. Bu yetki alındı Merkez Bankasından, onun için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Fiyat istikrarı sağlanmadı, enflasyon düşmedi, cari açık düşmedi. Devlet zırvalıklarla, saçmalıklarla yönetilemez. Akılla, bilgiyle, birikimle yöneteceksin” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİR MUHALEFET VAR”

Ahlatlıbel’de 6 muhalefet parti liderinin bir araya geldiği görüşmeyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “6 partinin genel başkanı Türk siyaset tarihinde önemli bir başarıya imza attı ve bir araya geldi. ‘Sorunları çözmemiz lazım’ dediler. Çözemiyorlar, batırıyorlar. Türkiye’yi dilenci konumuna getirdiler. Türkiye’nin onurunu zedelediler. Düne kadar ‘şerefsiz’ dedikleri kişilere gidiyorlar el, ayak öpüyorlar. 6 partinin genel başkanı bu tabloyu düzeltmekte kararlı. Bu kararlılıkla bir araya geldik.  Bir araya geldik ve konuştuk. Bir bildirimiz oldu. Sırayla imzalarımızı attık ve kamuoyu ile paylaştık. Bütün vatandaşlarıma söylemek isterim. Asla umutsuzluğa kapılmayın. İyi ki bu ülkede muhalefet var deyin. İyi ki bu ülkede sağlıklı, tutarlı, ülkenin geleceğini düşünen muhalefet var deyin” şeklinde konuştu.

“DENETİM YETKİSİ TEDAŞ’A TEKRAREN VERİLMELİ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise vatandaşların enflasyon altında ezdirilmesine tahammül edemeyeceklerini dile getirerek, buna seyirci kalamayacaklarını söyledi. Elektrik dağıtım şirketleri üzerinden devam eden tartışmalara değinen Bahçeli, “Isparta’da yaşanan elektrik kesintilerinin asıl sebepleri burada aranmalıdır. 31 Mart 2021 tarihinde, dağıtım şirketlerinin mali konuları, satış ve satın alma işlemlerine ilişkin TEDAŞ’a ait olan denetim yetkisi kaldırılmış, EPDK’ya devredilmiştir. Bize göre bu denetim yetkisi TEDAŞ’a tekraren verilmelidir. 2036 yılında kamuya dönecek olan dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına da müsaade edilmemelidir. Elektrik dağıtımının devlet eliyle yapılması, ilaveten elektriğin üzerindeki vergi yükünün azaltılması maruz kaldığımız sorunları hafifletecek” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum