Doların 18 lirayı göreceği tarihi açıkladı

Doların 18 lirayı göreceği tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Türkiye ekonomisiyle ilgili dikkat çeken tahminde bulundu. Dolar kurunun 18 lirayı aşacağını iddia etti.

Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin youtube kanalında değerlendirmede bulundu. Geçer, Ukrayna- Rusya krizinin bölgeye ve Türkiye'ye ciddi bir etki oluşturacağını belirtti. Geçer, krizin derinleşmesi halinde Türkiye'de, enflasyonun, akaryakıt ve döviz fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekti. 

DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Geçer, Dolar kurunda, direnç hatlarına dikkat çekti. dolar kurunun yükselmesinin krizin boyutlarına göre yükseleceğine dikkat çekti. Bu da yakın zamanla ilgili bir tahmin demek oluyor. 14 lira hattının kırılmasının 15 lirayı tetikleyeceğini ifade etti. Ardından dolar kurunun 16, 17 ve 18 olacağını söyledi. Geçer, dolar 18 liraya çıkacağı takdirde düşmeyeceğini ifade etti. Hatta 18 lirayı da aşacağını vurguladı.

''TURİZM SEKTÖRÜ CİDDİ BİR DARBE ALACAK''

Selçuk Geçer, AK Parti'nin cari açığı ve ödemeler dengesindeki problemleri turist gelirleri ile kapatmayı planladığını ifade etti. AK Parti'nin 30 milyar dolar turizm geliri beklediğini söyledi. Ancak bu planın bozulduğunu ifade etti. Geçer ''Ukrayna krizi turizmi ciddi biçimde etkileyecek. Ukrayna ve Rusya'dan turist akını keskin şekilde azalacak. Bu ülkelerden 7 milyon turist geliyordu. Bu da 15 milyar dolar para demekti. Avrupa ülkelerinde de iptaller olabilir, Bu da azalmalara neden olabilir. Yani neredeyse 30 milyar dolarlık beklenti yerine sadece 7 milyar dolar gibi bir para gelecek'' ifadelerini kullandı. Geçer, bu durumun da kur şokuna neden olabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum