Asgari ücretin yarısı kiraya gidiyor! 

Asgari ücretin yarısı kiraya gidiyor! 

Kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş, kiracıları her geçen gün daha da zorluyor.

Konya’da kiralık ev fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Son 5-6 ay içerisinde konut fiyatlarının afaki yükselişi vatandaşın bütçesini hayli zorluyor. Şehirde en ucuz kiralık ev bin 200, bin 300 liradan başlıyor. Konumuna, büyüklüğüne göre bu fiyat 3-4 bin liraya kadar çıkıyor. Bir dönem Konya’da ciddi bir kiralık konut krizi de yaşanıyordu. Vatandaş, ev bulmakta hayli zorlanıyordu. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Kiralık ev bulma noktasında Konya’da şuan için bir sıkıntı yaşanmıyor” dedi. 

KİRALIK EV PROBLEMİ YOK 

Konya’da bir dönem kiralık konut bulma konusunda ciddi problemlerin yaşandığını dile getiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Şuan itibariyle kiralık ev bulma konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Bir dönem sıkıntı vardı ancak yaptığımız açıklamalarda da sıkıntının zamanla biteceğini ifade etmiştik” dedi. 

KİRA ARTIŞINI YAPANLAR EV SAHİPLERİ 

Kira fiyatlarına konut sahiplerinin müdahale ettiğini vurgulayan Başkan Altınay, “Ev sahiplerine kira fiyatlarını sabit bir noktada tutmaları noktasında bir zorunluluk getiremeyiz. Kiralar konut sahiplerinin taleplerinin doğrultusunda yükseliyor. Çünkü emlakçı arkadaşlarımız aracılık hizmeti vermektedirler. Mal sahibinin talebi doğrultusunda fiyat artışı gerçekleşmektedirler” şeklinde konuştu. 

“İNŞALLAH VATANDAŞIMIZ DAHA DA UCUZA EV TUTAR” 

Başkan Altınay, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konutlardaki fiyat artışları, bizim sektörü de olumsuz etkiliyor. Bir dönem işlerimiz durma noktasına gelmişti. Gayrimenkul satacak mal sahipleri, duyarlılıkla hareket edip alıcılara yardımcı olurlarsa sektör çok daha hareketli olur. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Sadece biz değil tüm dünya da sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Biz hep birlikte el ele vererek, hem emlakçılar hem ev sahipleri hem vatandaşlar hem de yapıcı firmalar olarak bu sıkıntılı günleri el birliğiyle aşmaya çalışacağız. İnşallah hem öğrenci kardeşlerimiz hem vatandaşlarımız daha ucuza evlerde oturma fırsatı bulacaklardır. Biz de vatandaşlarımızın daha ucuza barınma ihtiyacını gidermesini isteriz.”

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum