Yusuf el-Karadavi Gazze'de

Yusuf el-Karadavi Gazze'de

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi başkanlığındaki Müslüman Alimler heyeti Gazze'ye geldi.

Karadavi başkanlığında 54 kişiden oluşan heyet, Refah sınır kapısından geçerek Gazze'ye ulaştı. Heyeti karşılayan Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Şeyh Karadavi, Gazze'ye fatihlerin girdiği gibi girdi. Şeyh, Gazze'yi bugün ziyaret etmedi, o aslında daima Gazze'de" dedi.

Heniye, şunları kaydetti:

"Şeyh Karadavi ve İslam alimleri, cihat fetvalarıyla Filistin halkının yanında olan söylemleriyle Gazze'de direnişin kazandığı zaferlere ortaktır. Karadavi, Arap Baharı'nın ve İslami devrimlerin şeyhidir"

Karadavi de "Gazze'ye Filistin'in özgürlüğü için çalışma ahdimizi yenilemeye geldim. Müslüman alimlerin hepsi, Filistin'in özgürlüğü ve birliği için çalışıyor" ifadesini kulandı.

Gazze'yi en son 1958 yılında ziyaret ettiğini belirten Karadavi, "Arap Baharı, Gazze'ye ziyaret isteğimi gerçekleştirmeme yardımcı oldu. Filistin'in her karış toprağının özgürleşmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz. Hepimiz İslam'ın askerleriyiz" dedi.

Müslüman Alimler heyetinin, İsrail tarafından düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas Hareketi kurucusu Ahmed Yasin'in evini ziyaret etmesi ve İslami ilimlerle ilgili bir konferansa katılması bekleniyor.

Karadavi'nin, Gazze ziyaretini tamamlamadan önce El-Umri Camisi'nde cuma hutbesi vermesi de planlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.