Türkiye ve dünya genelinde sistem çöktü! Havaalanı ve bankalarda sorun büyük

Türkiye ve dünya genelinde sistem çöktü! Havaalanı ve bankalarda sorun büyük

Dünya genelinde yazılım sistemlerinde önemli bir arıza yaşanıyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan problem, pek çok sektörü etkiledi.

Yazılım sistemlerinde dünya genelinde büyük bir arıza yaşanıyor.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sistemlerinde yaşanan kesinti pek çok sektörü işlemez hale getirdi.

Havacılık ve bankacılık ve hastaneler başta olmak üzere birçok sektördeki şirketler bu durumdan olumsuz etkilendi.

SKY NEWS HABER KANALININ YAYINI KESİLDİ

İngiltere'nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News bugün yayın yapamadı.

Yayıncı kuruluşun icra kurulu başkanı David Rhodes X'te yaptığı açıklamada, “Sky News bu sabah canlı yayın yapamadı, şu anda izleyicilere kesinti için özür dilediğimizi söylüyoruz” dedi.

Kanaldan daha sonra yapılan açıklamada yayının tekrar başladığı bildirildi.

UÇUŞLAR DURDU, CHECK-IN YAPILAMIYOR

Sistem arızası, Los Angeles dahil ABD'deki bazı havalimanlarında aksaklıklara yol açıyor.

Avusturalya'nın başkenti Sdney'in havalı̇manı sözcüsü, "Uçuşlar gelı̇yor ve gı̇dı̇yor ancak akşam boyunca bazı gecı̇kmeler olabı̇lı̇r" dedi.

İngiltere'nin Edinburgh havalimanında yolcuların otomatik biniş kartı tarayıcılarını kullanamadığını, elle kontrol yapıldığı duyuruldu.

Amsterdam Schiphol Havalimanı sözcüsü, küresel siber kesintiden etkilendiklerini söyledi. Sözcü, kaç uçuşun etkilendiğinin henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.

Hong Kong Havalimanında arıza nedeniyle check-in işlemlerinin online olarak değil, elle yapıldığı belirtildi.

Federal Havacılık Yönetimi (FAA) ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinin "iletişim sorunu" nedeniyle tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı.

Yazılım sisteminde küresel sıkıntı: Microsoft'taki Crowdstrike arızası uçuşları durdurdu! Havayolu, banka ve hastane hizmetleri çöktü - 1Almanya'nın Lufthansa havayolu da kesintiden etkilendi.

KALKIŞLAR ERTELENDİ, ÇÖZÜM ARANIYOR

İrlanda'da Ryanair, kesinti nedeniyle küresel çapta aksama yaşandığını duyurdu.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, "Şu anda profı̇l ve rezervasyon alma ı̇şlevsellı̇ğı̇ sınırlı olabı̇lı̇r. Bir çözüm üzerinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Prag Havalimanı, çok sayıda havayolu tarafından kullanılan global check-in sistemindeki arızadan etkilendiklerini, bazı kalkışların ettelendiğini bildirdi.

Düsseldorf Havalimanı'nda Eurowings, check-in ve boarding işlemlerinde bilgisayar arızası nedeiyle aksamalar yaşandığını ifade etti.

İspanya'da tüm havalimanlarının bilgi teknolojileri (BT) kesintisinden etkilendiği kaydedildi.

Air France, Paris havalimanlarında olmasa da BT kesintisi yaşadığını açıkladı.

Hollandalı havayolu şirketi KLM, birçok operasyonunu askıya aldı.

İsviçre Uluslararası Havalimanı, Zürih'ten Berlin'e yapılacak iki uçuşun iptal edildiğini ve bazı durumlarda rötarların ve başka uçuş iptallerinin beklendiğini duyurdu.

Yazılım sisteminde küresel sıkıntı: Microsoft'taki Crowdstrike arızası uçuşları durdurdu! Havayolu, banka ve hastane hizmetleri çöktü - 2Hollanda'da KLM havayolu şirketi, operasyonları askıya aldı.

İNGİLTERE'DE HASTANE RANDEVUSU ALINAMIYOR

İngı̇ltere'nı̇n sağlık rezervasyon sı̇stemı̇ sosyal medyada açıklama yapan sağlık yetkı̇lı̇lerı̇ne göre şu an "çevrımdışı."

Ülkenin en büyük demiryolu şirketi Govia Thameslink Railway (GTR) dört tren hattında olası iptaller konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere hükümet kaynakları ise ilerleyen saatlerde şu açıklamayı yaptı: "Yaşanan aksaklıklar siber saldırı kaynaklı olarak değerlendirilmiyor."

Öte yandan İsrail Sağlık Bakanlığı, şu açıklamayı yaptı: "Bilgisayar sunucularındaki küresel arıza hastaneleri ve sağlık hizmetlerini etkiliyor."

Alman Borsası, ı̇şlemlerin normal olarak başladığını ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi.

İsviçre Borsası'ndan yapılan açıklamada, altıncı grup sistemlerin normal çalıştığı kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, küresel siber kesintinin bazı elektronik sistemlerini etkilediğini ve kullanıcılara sorun çözülene kadar herhangi bir işlem yapmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

CROWDSTRIKE: SORUN TESPİT EDİLDİ VE DÜZELTME DAĞITILDI

Bilgi teknoloji firması Crowdstrike, Microsoft'un Windows işletim sisteminde Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarından haberdar olduğunu belirten bir telefon mesajı yayınladı.

Mesajda şöyle denildi: “Crowdstrike destek birimiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır.”

Şirket, ilerleyen saatlerde yeni bir açıklama yayınladı.

Crowdstrike CEO'su, "Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bır kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışıyor. Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme dağıtıldı" dedi.

Siber saldırı veya güvenlikle ilgili bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.