Konya'ya kağıt fabrikası kuruluyor! Merkez Bankası projeye 1,5 milyar TL kredi verdi

Konya'ya kağıt fabrikası kuruluyor! Merkez Bankası projeye 1,5 milyar TL kredi verdi

Konya sanayisine yapılan yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak dev bir kağıt fabrikasının kurulacağı açıklandı. Söz konusu fabrika için Merkez Bankası 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli 1,5 milyar TL kredi verdi.

Konya sanayisinde faaliyet gösteren yüzlerce fabrika var. Otomotiv yedek parçadan tabancaya kadar binlerce çeşit ürün kentte üretiliyor. Konya'nın potansiyelinden dolayı yeni yatırımlar gelmeye devam ediyor. Son olarak İzmir merkezli Barem Ambalaj kente kağıt fabrika kuracağını duyurmuştu. Bahsi geçen bu yatırımın tutarı 100 milyon dolara denk geliyor.

baren-2.jpg

YILLIK 300 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİ OLACAK

Konya'nın Ereğli ilçesinde yer alan organize sanayi bölgesinde inşa edilecek fabrikanın özellikleri belli oldu. 100.000 m2 arsa üzerine inşa edilecek entegre tesiste kağıt ve kağıt ürünleri üretilecek. Yıllık 300 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada 200 kişi istihdam edilecek. Yatırımın finansmanıyla ilgili önemli bir yol alındı.

kagit-4444.jpg

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİYİ MERKEZ BANKASI VERDİ

Barem Ambalaj KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamada kullandığı kredinin detaylarına yer verdi. Merkez Bankası tarafından projeye 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 10 yıl vadeli 1,5 milyar TL kredi verildi. Bahsi geçen bu kredinin tamamı kullanıldı.

kagit-3333.jpg

Barem Ambalaj'ın açıklaması şu şekilde:

Şirketimizin devam eden Konya Ereğli Kağıt Fabrikası yatırım finansmanında kullanılmak üzere , T.C. Merkez Bankası kaynaklı, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vadeli 1,5 milyar Türk Lirası tutarında Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) kapsamında alınan kredinin 212 milyon TL olan son dilimi kullanılmış olup, kredinin tamamı kullanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

barem-494.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.