Akşehir’de yeni su şebekesi yapılıyor

Akşehir’de yeni su şebekesi yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yüzde 50 fiziki tamamlama oranını aşan 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı çalışmaları devam ediyor

Proje sahasında teknik incelemelerde bulunan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir sürecin ilerleyişi hakkında bilgilendirme yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir ilçesinin tamamında su şebeke altyapısını yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı projesinin yürütüldüğü sahada teknik incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Akşehir Belediyesiyle iş birliği halinde yürütülen çalışmanın önemine dikkat çekti.

AKŞEHİR’İN SU ALTYAPISINA ÖNEM VERİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatlarıyla periyodik olarak Akşehir’e geldiklerini ve çalışmaları yerinde incelediklerini kaydeden Demir, “Biz Akşehir içme suyu altyapısına son derece önem veriyoruz. Çünkü Akşehir’i altyapı itibariyle dirençli altyapı şehirleri standartlarına uygun bir şekle getirmek için son hamle olan içme suyu şebeke hatları kalmıştı. İçme suyu şebekesini de tamamladıktan sonra Akşehir’in bütün altyapı sistemleri; kanalizasyonuyla, içme suyuyla, atıksu arıtma tesisleriyle, fiber hatlarıyla, enerji nakil hatlarıyla, telekomünikasyon hatlarıyla birlikte dört dörtlük hale getirilmiş olacak. Akşehir’in altyapısı kadar güçlü altyapısı olan başka bir şehrin olduğunu düşünmüyorum Türkiye’de. Çünkü hepsi yenilendi” ifadelerini kullandı.

İLÇEDEKİ ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLECEK

Demir, altyapı yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçedeki önemli bir eksikliğin giderileceğine işaret ederek sürdürdüğü açıklamasında, “Amacımız iki ay içerisinde Akşehir içme suyu altyapı projesinin tamamlanmasını sağlamak. Su kayıplarını azaltmış olacağız. Dolayısıyla bu proje hem KOSKİ açısından hem Akşehir ilçemiz açısında ciddi bir projedir. Projenin doğru bir şekilde sonuçlanması için ve şehrimize kazandırılması için çaba sarf ediyoruz. Şu anda işle ilgili bir sorun gözükmüyor. Bu projenin Akşehir’imize ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” cümlelerine yer verdi. Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal da, söz konusu altyapı çalışmalarının hizmet kalitesini artıracağına vurgu yaparak, emek ve gayretlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. 15 Nisan 2023 tarihinde fiilen başlanan proje kapsamında 129 kilometre içme suyu hattı yenileme çalışmasının yanı sıra; 2 bin 276 metre kuyu hattı, 500 metreküp su deposu, 4 bin 600 ev bağlantısı ve çeşitli vana odaları ile SCADA sistemi de inşa ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.