Annelerinin reddettiği beyaz aslan 3 yaşını doldururken kahverengi aslan 5 aylık oldu

Annelerinin reddettiği beyaz aslan 3 yaşını doldururken kahverengi aslan 5 aylık oldu

İstanbul Tuzla'daki Aslan Park'ta dünyaya gelmelerinin ardından anneleri reddedince veteriner hekim tarafından evde yapılan özenli bakımla yaşama tutunan beyaz aslan "Angel" 3. yaşını doldururken, kahverengi Afrika aslanı "Karamel" ise 5 aylık oldu.

Vahşi yaşam film yapımcıları Dereck and Beverly Joubert, National Geographic ile birlikte Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) "Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi"ne aldığı aslanların azalan popülasyonuna dikkati çekmek için 2013'te 10 Ağustos'u Dünya Aslan Günü ilan etti.

Sayıları gittikçe azalan aslanların koruma altına alınmasına yönelik dünya genelinde çalışmalar yapılırken, doğal ortamlarından kilometrelerce uzakta Tuzla'daki Aslan Park'ta doğan aslanlara uzun ve rahat bir yaşam sürmeleri için özenle bakılıyor.

Günün büyük kısmını uyuyarak geçiren, iki günde bir tavuk ve kırmızı etle beslenen aslanların, sorumlu veteriner hekim Yücel Yılmaz'ın başında olduğu ekip tarafından beslenmenin yanında temizlik ve tedavi gibi tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.