Karatay’da web programcılığı eğitimi sürüyor

Karatay’da web programcılığı eğitimi sürüyor

Karatay Belediyesi, gençlerin eğitimine ve gelecek planlamalarına yönelik desteklerine bir yenisini daha ekledi.

Geleceğin meslekleri arasında bulunan yazılım alanında kendilerini yetiştirmek ilerlemek isteyen gençlere yönelik olarak belediye, 14 yaş üstü gençlerin katıldığı “NET MVC8 Full Stack Web Programcılığı Kursu” veriyor. İki yıldır Türkiye’nin en büyük yazılım etkinliği olan “DevFest Konya”ya ev sahipliği yapan Karatay Belediyesi, gençlerin web programcılık ve yazılım alanında da kendilerini daha iyi yetiştirebilmelerine katkı sunmak amacıyla “NET MVC8 Full Stack Web Programcılığı Kursu” başlattı.

GENÇLER BİLİŞİM SEKTÖRÜNE KAZANDIRILACAK

Karatay Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde devam eden eğitimlere 14 yaş üzeri web programlamaya meraklı gençler katılıyor. Kursa katılan gençler, temel web sayfası tasarımından karmaşık web uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede projeler geliştirebilecek bilgi ve beceriye sahip olacak. Söz konusu kursla ayrıca gençlerin teknolojiye olan ilgileri desteklenirken, aynı zamanda onları bilişim sektörüne kazandırma amacı da güdülmüş oluyor. Kurs kapsamında öğrencilere; HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, jQuery, C#, LINQ, Entity Framework, NET 8 MVC Framework gibi web teknolojileri detaylı bir şekilde öğretiliyor. Ayrıca katılımcılar veri tabanı yönetimi, kullanıcı arayüzü tasarımı ve sunucu tarafı programlama gibi alanlarda da eğitim alıyorlar. Eğitim süreci boyunca, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı projelerle pratik beceriler kazanma imkanı da sağlanıyor. Öte yandan eğitim sonunda kursa katılan gençlere KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KARSEM) üzerinden E-Devlet onaylı sertifika verilecek. Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim teknolojileri öğretmeni İlhan Yılmaz, Karatay Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi; “Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde NET MVC8 Full Stack Web Programcılığı Kursu” eğitimi veriyoruz. Bu program dışarıda çok yüksek miktarlara alınırken, Karatay Belediyemizin verdiği imkanla öğrencilerimiz burada sadece sertifika bedelini ödeyerek kursu tamamlayıp bu imkanlardan yararlanabiliyorlar. Eğitime her zaman destek vererek, öğrencilerimize bu noktada büyük katkı sağlayan Karatay Belediyemize çok teşekkür ediyorum.”

GENÇLERİMİZE FIRSATLAR SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Gençlerin bilgili ve donanımlı olması için her türlü imkanı seferber ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “NET MVC8 Full Stack Web Programcılığı Kursu”nun gençler için önemli olduğunu söyledi. Belediye olarak her zaman eğitim projelerine ve gençlere yönelik fırsatlar sunmaya devam edeceklerini aktaran Başkan Hasan Kılca; “Bilişim sektörünün hızla geliştiği günümüzde, web programcılığı alanında yetkinlik kazanmak büyük bir önem taşıyor. Belediyemizin bu tür eğitimlerle gençlere sağladığı destek, hem bireysel gelişimlerine hem de gelecekteki kariyer fırsatlarına önemli katkılar sunuyor. Belediye olarak günümüzü yakalamanın öneminin farkındayız. Bu kapsamda ‘DevFest Konya’ ile Türkiye’nin en büyük yazılım etkinliğine ev sahipliği yaptık ve bunu geleneksel hale getirdik. Yazılım etkinliklerine, robotik kodlamaya çok önem veriyoruz. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’mizde devam eden kursumuz ise; 14 yaş üzeri web programlamaya ilgi duyan, temel seviyede bilgi sahibi olan, kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençlerimize büyük bir fırsat oldu” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.