Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Köylerde Halkla Bayramlaştı

Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Köylerde Halkla Bayramlaştı

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akis Gerontopoulos, seçim bölgesi Meriç (Evros) ilindeki Müslüman Türk Azınlık köylerini ziyaret ederek, halkın Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Akis Gerontopoulos, seçim bölgesi Meriç (Evros) ilindeki Müslüman Türk Azınlık köylerini ziyaret ederek, halkın Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Gerontopoulos, kapsamlı restorasyondan geçen Selanik'teki Atatürk Evi'nin yeniden ziyarete açılış töreninde Yunan hükümetini temsil edecek.

Batı Trakya Meriç (Evros) Bölgesi Milletvekili ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Gerontopoulos, seçim bölgesindeki köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Meriç (Evros) bölgesi köylerinden Büyük Derbent’te (Megalo Derio) Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) demeç veren Gerontopoulos, şunları söyledi: “Bugün Trakyalı Müslüman hemşehrilerimin bayramını tebrik etmek için köyleri ziyaret ediyorum. Büyük Derbent’te yaşayan hemşehrilerim ile birlikte olmak bana da mutluluk verdi. Kendilerine iyilik diliyorum. Umarım gelecek yıl ekonomik krizi atlatmış oluruz. İşler ülkemizde ve Trakya’da daha iyiye gidiyor.” Gerontopoulos, “Biz Yunanistan’da bütün anlaşma ve kararları uyguluyoruz. Aynısını Türkiye’den de İstanbul’da yaşayan Yunanlara (Rum) yapmasını bekliyoruz” dedi.

YUNAN HÜKÜMETİNİ TEMSİL EDECEK

Dışişleri Bakan Yardımcısı Gerontopoulos, Selanik’teki Atatürk Evi'nde sona eren kapsamlı restorasyon sebebiyle 16 Ağustos’ta yeniden ziyarete açılacak olması dolayısıyla düzenlenecek törende Yunanistan hükümetini temsil edeceğini açıkladı.

"AÇIKLAMAM NET”

“Trakya’nın Yunanlılığını (Yunanistan’a ait olduğunu) hiç kimse inkar edemez. Bunu yapanlar bilmelidirler ki, Yunanlar bu eli kesmeye hazırdırlar…” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Gerontopoulos, ilave bir açıklama yapmaktan kaçındı: “Açıklamam net. Bu konu üzerine ilave herhangi bir şey söylememe gerek yok” dedi.

NELER SÖYLEMİŞLERDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya’nın Kızılağaç Köyü’nde geçen hafta düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada “Her ne kadar burası (Batı Trakya) bizim (Türkiye’nin) kopmuş kolumuz, ayağımız olsa da bu ayağın sancısını yüreğimizde çekiyoruz. O nedenle burada sizlerleyiz. Hiç merak etmeyin dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da buradayız ve sizlerle olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Yunan bir gazetecinin Müezzinoğlu’nun yukarıdaki sözlerini hatırlatması üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Gerontopoulos, “Müezzinoğlu’nun ne açıklama yaptığını bilmiyorum. Bir Trakyalı olarak şunu netleştirmek istiyorum: Trakya’nın Yunanlılığını (Yunanistan’a ait olduğunu) hiç kimse inkâr edemez. Bunu yapanlar bilsinler ki, Yunanlar bu eli kesmeye hazırdırlar…” açıklamasında bulunmuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.