Türkiye'nin 75 yıllık dev şirketinden güzel haber! İflastan böyle kurtuldu

Türkiye'nin 75 yıllık dev şirketinden güzel haber! İflastan böyle kurtuldu

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata verilen en büyük örnek yaşanan iflaslar. Son olarak 75 yıllık dev şirketin iflastan kurtulduğu açıklandı.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de birçok işletme zora girdi. Son yıllarda iflas eden firma sayısı bu yüzden zirveyi gördü. İki yıl önce iflasını duyuran Çiftçiler Holding bugün sevindiren haberi duyurdu. Çiftçi Towers adıyla proje yapan holdingin bu projesinin müteahhitliğini Türkerler İnşaat üstlendi. Ancak dev holdingi iflas sürecine götüren ekonomik zorlukları da bu ortaklıkla başladığı belirtildi.

2018 YILINDA İNŞAATLA İLGİLİ SORUNLAR BAŞLADI

Türkerler İnşaat’ın ortaklıktan ayrıldığı haberleri gündeme gelirken, inşaat 2018 yılından bu yana bir türlü tamamlanamadı. Projenin sahibi Çiftçiler Gayrimenkul ile ilgili devam eden iflas davaları sorun teşkil etti. Bu süreçte, iflas kararları çıktı ve şirketin tasfiye işlemleri başladı.

holdinfg.webp

HOLDİNG HAKKINDA İFLAS KARARI VERİLDİ

Ana şirketin iflas etmesiyle birlikte holding de, bu durumun dışında kalamadı. İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, 10 Kasım 2022’de Çiftçiler Holding Anonim Şirketi’nin iflasına karar verdi. Ve bu holdingin tasfiyesi için de İstanbul 1. İflas Dairesi görevlendirildi.

75 YILLIK DEV ŞİRKET İFLASTAN BÖYLE KURTULDU

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonist ortamda irili ufaklı birçok şirketin iflası haber olurken, kuruluşu 1949’a dayanan 75 yıllık dev holdingin iflası iptal ederek geri dönmesi büyük yankı buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.