“Bosna ile güçlü bağlara sahibiz”

“Bosna ile güçlü bağlara sahibiz”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi’nin 2022’de ev yaptırdığı Bosna Hersekli şehit annelerini ağırladı.

2022 yılında Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Emmaus Dayanışma Forumu’nun işbirliğiyle “Huzurevi Merkezi Projesi” kapsamında Bosna’nın Potoçari şehrinde, Bosnalı şehit anneleri için iki ev inşa edilmişti. İşte evlerin teslim edildiği o Bosnalı şehit anneleri, Bosna Hersek Emmaus Vakfı Dernek Başkanı Hamzalija Okonovic, dernek yöneticileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı makamında ziyaret etti. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyarette Bosnalı şehit anneleri, Karatay Belediyesi’nin anlamlı desteği dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler. Bosnalı şehit anneleri ayrıca ziyarette, Başkan Hasan Kılca’ya elleriyle yaptıkları hediyelerini de Hasan Kılca’ya takdim etti. Bosna Hersek Emmaus Vakfı Dernek Başkanı Hamzalija Okonovic da, Türkiye’nin Bosna Hersek’e verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliklerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

BOSNA HERSEK’İN YAŞADIĞI ACILAR BİZİM DE ACILARIMIZDIR

Bosna Hersek Emmaus Vakfı Dernek Başkanı Hamzalija Okonovic ve Şehit Annelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Bosna Hersek ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerine vurgu yaptı. Bosna Hersek ile çok güçlü bir bağa sahip olduklarının altını çizen Kılca, “Bosna Hersek’in yaşadığı acılar bizim de acılarımızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayan her toplumun yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Karatay Belediyesi olarak her zaman Bosna Hersek’in yanında olduklarını belirten Kılca, “Tarihin en ağır katliamlarına şahitlik eden ve büyük acılar yaşayan Bosna Hersekli Şehit Annelerimizi belediyemizde ağırladık. Birçok vesileyle Bosna Hersek’te dualarını aldığımız annelerimizin bu anlamlı ziyaretinden büyük bir memnuniyet duydum. Osmanlı döneminde başlayan ve günümüze kadar süregelen bu bağ, özellikle her iki milletin de zor zamanlarda birbirine destek olmasıyla güçlenmiştir. Çünkü Bosna Hersek’in yaşadığı acılar bizim de acılarımızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayan her toplumun yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar gönül coğrafyamızla birçok ortak projeye imza attıklarını belirterek bu birlikteliğin sürmesi ve bağların daha da güçlenmesi için gereken neyse yapmaya devam edeceklerini aktardı. Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Karatay Belediyesi olarak gönül coğrafyamızın tamamında olmaya devam ediyoruz. Kardeş şehirlerimizle birçok ortak projemiz var. 2022’de Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Emmaus Dayanışma Forumu, Karatay Belediyesi olarak bizler ve Selçuklu Belediyemizin de işbirliğinde, Bosna Hersek’te ‘Huzurevi Merkezi Projesi’ kapsamında Potoçari’de Bosnalı şehit annelerimiz için 2 ev inşa etmiştik. Bizleri çok mutlu eden bu projeden faydalanan şehit annelerimizi Konyamızda Karatayımızda görmek bizleri ayrıca mutlu etti. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki Bosna Hersek’teki anneler bizim de annelerimiz, çocuklar bizim çocuklarımız orada yaşayan Müslüman Boşnaklar bizim kardeşlerimiz. Bu hassasiyet ve anlayışla da gönül coğrafyamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Ziyaretleri dolayısıyla heyete ve özellikle de şehit annelerimize şükranlarımı sunuyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.