Genç çiftçilere tam destek verilecek

Genç çiftçilere tam destek verilecek

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Erol Turan, Seydişehir Muhtarları ile bir araya geldi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Erol Turan, Seydişehir Muhtarları ile bir araya geldi. Prof. Dr. Mehmet Kılıç üniversite iş birliği ile çiftçileri her zaman desteklerini kaydederken Rektör Erol Turan ise üniversitenin AR-GE çalışmalarıyla bilgi birikimini artırarak sektördeki problemlere çözüm önerileri sunduğunu aktardı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Erol Turan, bölge tarımında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümünde üniversite olarak yapılacak katkıları değerlendirmek üzere Seydişehir bölgesi muhtarlarıyla bir araya geldi. Ülke ve bölge tarımının lokomotifi konumumda olan ilimizde, çiftçilerle iş birliği yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Kılıç, üniversite olarak önemli sorumluluklar üstlenme gayretinde olduklarının altını çizdi.

“ÜRETİCİ ORTAKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak Konya tarımının gelişimine yönelik önemli iş birlikleri ve akademik çalışma gerçekleştirdiklerini de aktaran Kılıç, yeni projelere de açık olduklarını bildirdi. Kılıç açıklamasının devamında; “Üniversitemiz, bölgenin tarım ve sanayi alanında lokomotifi olan Konya Şeker’in tüzel kişiliğinde kurulan bir vakıf üniversitesidir. Kurumlar ve insanlar güçlerini, amaçlarını paralel oluşturmalıdır. Biz arzularımız doğrultusunda güçleniyoruz. Amacımız sadece üniversite amfilerinde kalmadan çiftçinin yanında yer alarak tarımsal üretime bilimsel olarak da katkı sağlamaktır. Bu konuda Konya Şeker’e bağlı iştiraklerin, üretici ortakların bizi birer laboratuvar olarak görüp yanlarında olmak istiyoruz. Bu konuda geçtiğimiz gün açılışını yaptığımız, çiftçilerimize açık Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği önemli bir adım oldu. Ayrıca uydu görüntüleme sistemi ile hastalık, ürün kalitesi ve miktarının tespit edilmesine yönelik yapay zekâ kullanımı çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Günümüzde genç çiftçi sayısının hızla azaldığına ve köyden kentlere olan göçlerin arttığına da vurgu yapan Kılıç, bu bağlamda üniversite bünyesinde kurdukları “Genç Çiftçi Meclisi’nin gençlerin tarımda aktif bir rol üstlenmelerinde etkileyici bir faktör olacağını vurguladı. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “Genç Çiftçi Meclisi’ (GEÇİM), üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve genç çiftçiyi destekleyen bir topluluktur. Topluluğumuzda genç çiftçiler için çözüm odaklı çalışmalar yürütülüyor, genç çiftçilerimizle iş birliği yapıyoruz. Bu sayede genç çiftçilerle iş birliği yapıyor, uygulanabilir modeller geliştirerek ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz. Çiftçilerimiz her zaman Genç Çiftçi Meclisi ile iletişime geçerek çalışmalara destek olabilir ve alanında uzman akademik kadromuzun bilgi ve birikiminden faydalanabilirler.” Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan ise Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalar ve inovasyon odaklı projelerle hem yerel hem de uluslararası düzeyde etkili sonuçlar üretmeyi amaçladığını kaydederken akademik ve endüstriyel ağlarını genişlettiğini aktardı. Turan, “Üniversitemiz 9 bin yıllık Çatalhöyük medeniyetinin mirası üzerinde yükselerek, tarım ve gıda alanındaki kadim bilgi ve teknolojiyi üretim ve pazarlama aşamasına taşıyan bir akademik altyapı sunmaktadır. Bu kapsamda, üniversite, bilgi birikimini ve teknolojiyi sadece akademik alanda değil, aynı zamanda sektörel uygulamalar ve toplumsal fayda sağlama alanlarında da etkin bir şekilde kullanmaktadır. Uluslararası iş birlikleri ve projeler, üniversitenin tanınmasını ve etkisini artırmakta, aynı zamanda akademik ve endüstriyel ağlarını genişletmektedir” şeklinde konuştu. Tarımın öneminin ve bölge tarımının sürdürülebilirliğinin de ele alındığı toplantı, karşılıklı fikir alışverişleri ile tamamlandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.