Yemen'in doğusunda 4 gazeteci kaçırıldı

Yemen'in doğusunda 4 gazeteci kaçırıldı

Yemen'in başkenti Sana'ya 130 kilometre uzaklıktaki Marib bölgesinde dört gazetecinin kaçırıldığı belirtildi

AA muhabirinin Yemen Gazeteciler Sendikası'ndan aldığı bilgiye göre, Marib kentinin Sarvah bölgesinde silahlı kabile üyelerince alıkonulan dört gazeteci bilinmeyen bir bölgeye götürüldü.

Ülkenin doğusundaki çöl bölgesinde yer alan kentteki olayın ardından emniyet güçlerinin soruşturması devam ederken, silahlı kişilerin, devlet ile pazarlık amaçlı eylem gerçekleştirmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Yemen makamları, Marib bölgesinde "devlet otoritesini tanımayan" aşiretlerce sık sık kaçırma eylemlerinin yapıldığını belirterek, bölgeye yabancı uyruklu kişilerin gitmemesi yönünde uyarılarda bulunuyor.  

Kaçırılan gazetecilerin kimlikleri ise şöyle, Yasin el-Zakiri, İbrahim el-Şamiri, Numan Esbahi ve kameraman Muhammed el-Şamiri.

Gazeteciler Sendikası'ndan aşiretlere çağrı

İsminin açıklanmasını istemeyen Yemen Gazeteciler Sendikası'ndan bir yetkili, bölgede yaşanan kaçırılma olaylarına ilişkin şunları söyledi:  

"Kaçırma eylemleri gerçekleştiren silahlı gruplara sesleniyorum. Gazetecilerin devlet-kabile, kabile-parti veya iki kabile arasındaki hesaplaşmalara alet edilmesi doğru değil. Bu insanlar aileleri için ve basın özgürlüğü için çalışıyor. Onların partileri, kabileleri, mezhepleri yok. Derhal arkadaşlarımızı serbest bırakın. Yerli veya yabancı hiç kimse kaçırma eylemlerine maruz kalmamalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.