Türk Ailelere, ‘koruyucu Aile’ Olun Çağrısı

Türk Ailelere, ‘koruyucu Aile’ Olun Çağrısı

Stuttgart Başkonsolosluğu, Stuttgart Gençlik Dairesi ve DİTİB Eyalet Birliği, Stuttgart’ta düzenledikleri bir programla 'Koruyucu Aile Olun' çağrısını tekrarladı.

Stuttgart Başkonsolosluğu, Stuttgart Gençlik Dairesi ve DİTİB Eyalet Birliği, Stuttgart’ta düzenledikleri bir programla 'Koruyucu Aile Olun' çağrısını tekrarladı. Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı, görev bölgesindeki birçok kentte gençlik daireleri ile birlikte bu konudaki duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Arı şöyle konuştu: "Bu tür toplantılarla öncelikli amacımız Türk koruyucu aile sayısını arttırmak. Çocuklar bizim geleceğimiz. Türk çocuklarının dilini, dinini, öz benliklerini ve kültürel miraslarını korunması, Türk aile değerleri içerisinde yetiştirilmesi ile mümkün."

Stuttgart-Süd Gençlik Dairesi Müdürü Ömer Aykut da, koruma altındaki Türk çocuklarının kendi değerlerinden uzaklaşmamaları için koruyucu aile uygulamasının önemine dikkat çekti. Pedagog ihtiyacına da işaret eden Aykut, "Bilhassa Stuttgart ve çevresinde sosyal pedagog yeterli değil. Türk aileler çocuklarını sosyal pedagoji, öğretmenlik gibi bölümlere yönlendirebilirler." dedi.

Gençlik daireleri ile ilgili olarak mutlak bir önyargıdan kaçınılmasını isteyen Aykut, mağdur olanların kendilerine başvurabileceğini söyledi. Aykut, çocukların koruma altına alınmasının gençlik dairelerinin faaliyetlerinin ancak yüzde beşi kadar olduğunu, diğer bölümün ise danışma hizmetleri olduğunu kaydetti.

Çocuk Bakım Hizmeti Müdiresi Helga Heugel ise Almanya’da genel olarak evli, bekar ve beraber yaşayan kişilerin koruyucu aile olabileceğini söyledi. Çocukların bir aile ortamında yaşamasını tercih ettiklerini belirten Heugel, Türk koruyucu aileler kazanmak istediklerini dile getirdi.

Koruyucu ailede aranan ilk şartın çocuğun sağlık ve güven içinde yetişmesini temin edecek bir ortamın varlığı olduğunu belirten müdire, "Koruyucu aile bu görevi gönülden, severek ve çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlayarak yerine getirmeli. Koruyucu ailelerin bu çocuklar için yaptığı masraflar karşılandığı gibi aileye de belli miktarda ücret düzenli olarak ödeniyor." dedi.

Heugel, kurum bünyesinde çok sayıda Türk çocuğu olmasına rağmen Stuttgart’ta koruyucu Türk ailenin olmadığına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.