Konya'da 68 çocuk şölenle sünnet oldu

Konya'da 68 çocuk şölenle sünnet oldu

Akşehir Belediyesi’nin bu yıl 19’uncusunu düzenlediği geleneksel sünnet şöleni, birbirinden renkli gösterilere sahne oldu.

Her yıl ücretsiz bir şekilde düzenlenen geleneksel Sünnet Şöleni, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Hıdırlık Mesire Alanı’nda düzenlenen şölende, katılımcıların keyifli vakit geçirmeleri sağlanırken, şölende 68 çocuk sünnet edildi. Etkinliğe çocuklarıyla katılan aileler, belediyenin sosyal hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

aa-20240803-35310352-35310346-aksehirde-sunnet-soleni.jpg

Sünnet çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen sünnet şölenine Garnizon Komutanı Albay Sakin Kutsal, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akşehir Belediyesi Mehter Grubu’nun gösterisi ile başlayan programda açılış konuşmasını Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal yaptı.

aa-20240803-35310352-35310350-aksehirde-sunnet-soleni.jpg

Başkan Köksal, “170 yıllık geçmişi olan Akşehir Belediyesi’nin başkanları gelir gider değişir ama kimi gelenekler hiç değişmez o nedenle daha önceki başkanlarımız tarafından başlatılan bu şölenimizde 19 yıldır aynı ortak sevinç ve mutlulukla devam ediyor. Bugün 68 tane yavrumuzun sünnet merasiminde onların mutluluklarını paylaşıyoruz. Hayırlısıyla nasipleriyle günü geldiğinde evlenmelerini mutlu yuvalar kurmalarını temenni ederim. Sünnet inancımız gereği Türk Milletinin adet ve uygulamalarından bir tanesi, ama erkeğiyle kızıyla bütün bu yavrularımız hepimizin göz bebeği ve geleceğimizin teminatıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.