Teknolog Kelly: Yeni Teknolojiler Merkezden Değil Çevreden Çıkar

Teknolog Kelly: Yeni Teknolojiler Merkezden Değil Çevreden Çıkar

Ünlü teknolog Kevin Kelly, yeni teknolojilerin merkezden değil çevreden çıktığını vurguladı.

Ünlü teknolog Kevin Kelly, yeni teknolojilerin merkezden değil çevreden çıktığını vurguladı. Kelly, “Dünya çapında yeni büyük şey için belki de yüzümüzü çevreye çevirmeliyiz.” dedi.



Turkcell Teknoloji Zirvesi sona erdi. 2 güne yayılan zirve, 10 bin katılımcı ağırladı, 120 oturumda sahne alan 200 fikir önderi teknik yeniliklerin üretim ve hizmetlere yansımalarını anlattı.

Zirvenin son gününde Teknolog Kevin Kelly ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş söz aldı.



Kelly, “Geleceğin interneti için 6 anahtar kelime nedir?”, “İnternet ağından daha büyük ne var?” ve “İnternetten sonra ne gelecek? sorularına cevap aradı. Teknik dergi Wired’ın bir dönem yayın yönetmeni olan Kelly, “Türkiye’ye her geldiğimde olan bitenlerden çok etkileniyorum.” dedi. Kelly, şöyle devam etti:

“1800’lerde en ileri teknolojiyi yelkenliler temsil ediyordu. Bunları elinde bulunduran şirketler, ilk uluslararası şirketlerdi. O zaman teknoloji standardı buydu. Sonra buharlı gemiler çıktı; bunlar yelkenlilere göre küçük, kısa, pahalı ve dayanıksızdı. Buharlı gemilerin tek yapabildiği nehirlerden yukarı doğru gitmekti. Yelkenliler bunu yapamıyordu. Şirketler bunu çok önemsemediler, ufak bir detay olarak gördüler. Ama 1850’lere gelindiğinde yelkenli diye bir şey kalmamıştı. İşte şu an da böyle bir şeye tanık oluyoruz. Küçük, çok ciddiye alınmayan, dayanıksız, küçük ya da pahalı diye görülen yenilikler ve başlangıçta kar oranları çok olmayan bir ürün sektörü domine edebiliyor. Yeni teknolojiler daima merkezden değil çevreden çıkar. Dünyada yeni büyük şey için belki de yüzümüzü buraya çevirmeliyiz.”

Türkiye’nin bu bakımdan büyük önem taşıdığını belirten Kelly, “İmkansızın hakikat olacağına inanmamız gerek. Daha geç kalmadınız. Bu daha başlangıç. Sizin de o mükemmel icadı yapmak için fırsatınız var. “ ifadelerini kullandı.


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş ise yeni ‘İleri Görüş’ uygulamasını tanıttı. ‘İleri Görüş’ün birey odaklı olduğunu anlatan Kulabaş, şunları kaydetti:


“Uygulamada geleceği birlikte yaratma ve global teknoloji/ yerel hakikatler prensipleri yatıyor. Gelecek 10 senede teknolojinin hayatını ve sektörleri nasıl yenileyeceğini şu an görmek şirketlerin başarısı için hayati bir önem taşıyor. Teknoloji Zirvesi ile bu yönde çalışmalarımıza start verdik. “

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.