Konya ve Antalya'da fabrikaları olan firmadan güzel haber! İflas kararı iptal edildi

Konya ve Antalya'da fabrikaları olan firmadan güzel haber! İflas kararı iptal edildi

Türkiye'de et sektöründe faaliyet gösteren bazı işletmeler zor günlerden geçiyor. Konya ve Antalya'da faaliyet gösteren et firması hakkında iflas kararı çıkmıştı. Mahkeme iflasına kaldırılmasına hükmetti. Firmanın 7 bin hayvan kapasiteli çiftliği var.

Türkiye genelinde et sektöründe faaliyet gösteren firmalar zor günlerden geçiyor. Artan girdi maliyetleriyle baş edemeyenler ise konkordatoya başvuruyor. Konya ve Antalya'da faaliyet gösteren et firması hakkında kısa süre önce iflas kararı çıkmıştı.

et-4.jpg

KONYA VE ANTALYA'YA 900 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTI

Mahkeme yeni kararında iflasın kaldırılmasına hükmetti. Konya ve Antalya'ya geçtiğimiz yıllarda 900 milyon lira yatırım yapan Hacıince Et çeşitli gerekçelerle konkordato ilan etmişti. 1950 yılında kurulan firmanın 7 bin hayvan kapasiteli çiftlikleri var.

et-2.jpg

FİRMA HAKKINDA ALINAN İFLAS KARARI İPTAL EDİLDİ

Konya'nın Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesinde kesimhanesi olan firmanın ayrıca Beyşehir'de 1000 dönüm arazisi olan bir tarım işletmesi vardı. Firma hakkında alınan iflas kararı vatandaşı çok üzmüştü. Konya 1. İcra Dairesi Müdürlüğü firma hakkında iflas kararının kaldırıldığını duyurdu.

et.jpg

Konya 1. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

Müflis: (İFLAS NEDENİYLE) TASFİYE HALİNDE HACIİNCE KONYA ENTEGRE ET VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (4540****)
Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 11/02/2022 tarih ve 2021/3**** Esas, 2022/116 Kararsayılı kararı ile Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 551**** sicil numarasında kayıtlı, Kaşınhanı Mahallesi Kuş Sk. No: 4/1 Meram/KONYA adresinde mukim, müflis İFLAS NEDENİYLE TASFİYE HALİNDE HACIİNCE KONYA ENTEGRE ET VE HAYVANCILIK YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (4540**** Vergi numaralı)'nin iflasına karar verilmiş ise de Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2024/650 Esas, 2024/529 Karar ve 06/09/2024 tarihli kararı ile İFLAS KARARININ KALDIRILMASINA karar verilmiş ve bu karar 11/09/2024 tarihinde kesinleşmiştir. İcra ve İflas Kanunu'nun 166. maddesi gereğince tebliğ ve ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.