Türkiye'de nakit para dönemi kapanıyor! Sadece kredi kartı geçerli olacak

Türkiye'de nakit para dönemi kapanıyor! Sadece kredi kartı geçerli olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir düzenlemeyle gündeme geldi. Buna göre, 7 bin TL ve üzeri tüm alışverişlerde banka veya kredi kartı kullanımı zorunlu hale gelebilir. Bu karar, vatandaşların alışkanlıklarını kökten değiştirecek.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı taslak düzenlemeye göre, nakit para kullanımına sınırlandırma getirilecek. 7 bin TL ve üzeri tüm ödemelerde banka veya kredi kartı kullanımı zorunlu hale gelecek.

KURALA UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Daha önce sadece vergi mükellefleri arasında yapılan 7 bin TL ve üzeri işlemlerde banka veya kredi kartı kullanımı zorunluyken, yeni düzenleme ile bu sınırlama mükellef olmayanları da kapsayacak. Bu kişilerin 7 bin TL ve üzeri alışverişlerinde banka veya kredi kartı kullanmamaları durumunda özel usulsüzlük cezası kesilecek.

AMAÇ VERGİ KAYBININ ÖNÜNE GEÇMEK

Bu düzenlemenin amacı, ekonomideki nakit kullanımını azaltarak vergi kayıplarını önlemek ve şeffaflığı artırmak olduğu belirtiliyor. Ayrıca, dijitalleşmeye geçiş sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum