Konya'da en çok bu ilçedeki arsalar para kazandırıyor! Yeni cazibe merkezi

Konya'da en çok bu ilçedeki arsalar para kazandırıyor! Yeni cazibe merkezi

Konya'da Meram ve Erenköy'de 2 kat imarlı arsaya verilecek parayla, Karatay'da 6 kata imarlı arsa almanın daha makul olduğunu söyleyen Emlak Danışmanı Bilal Mucuk, “Konya'da bugün en önemli yatırım aracı ise arazi ve tarla almak” dedi

Konya'da pandemi sonrası arsa fiyatları yükseldi. İnsanların imarlı-imarsız arsaya yönelmesi, fiyatları kısa sürede tavan yaptırdı. Alım satımda o dönem için sıcak para döngüsünün fazla olması, arazileri daha cazip hale getirdi. Arsaya olan aşırı talep, konut fiyatlarına da zam olarak yansıdı. Bölgesine, konumuna göre Konya'da arsaların metrekare fiyatı 5 bin lira ile 10 bin lira arasında değişirken, şehirde en yüksek arsa fiyatlarına ise Meram ve Erenköy bölgesinde şahit olunuyor. Yatırımı düşünenler daha çok Karatay'a göz dikiyor.

4-3-2.jpg

MERAM VE ERENKÖY'DE FİYATLAR ÇOK YÜKSEK!

Emlak Odam İşletme Sahiplerinden Emlakçı Bilal Mucuk, Merhaba Gazetesi'ne sektörel değerlendirmelerde bulundu. Konya'da resmi imarlı arsaların fiyatlarının yüksek olduğuna vurgu yapan Mucuk, imarsız tarlaların fiyat yönüyle daha cazip olduğunu söyledi. İmarlı arsaların metrekare fiyatının bölgesine göre 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değiştiğini belirten Mucuk, “Mesela Meram ve Erenköy bölgesinde arsaların metrekare birim fiyatı çok pahalı. 2 kat imar olmasına rağmen fiyatlar çok yüksek. Konut alanı olarak düşündüğümüzde bu bölgeler o fiyatlar için gerçekten rantabıl değil. Karatay'da da metrekaresi 7-8 bin TL olan arsalar var. Üstelik 6 kata imarlı. Yatırımı düşünenler için Karatay bölgesi daha cazip. Sadece yeşil alan olduğu için 2 kat imarlı yerlere o kadar para vermeye gerek yok” şeklinde konuştu.

konya-3.jpg

KONYA'DA EN ÖNEMLİ YATIRIM ARACI ARAZİ!

“Tekrar ifade ediyorum; resmi imarlı arsalar gerek sanayi gerekse de konut için Konya'da çok pahalı” diyen Mucuk, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pandemi sonrası insanlar yatırımını arsaya yaptı. Piyasada sıcak para akışı oldu. Talep çok olunca, fiyatlar yükseldi. Ben, arsa fiyatlarının gördüğü yeri unutmayacağını düşünüyorum ancak fiyatların daha makul olması gerekir. Konya'da arsa fiyatlarının bugüne göre yüzde 30-35 daha ucuz olması lazım. Artık piyasada sıcak para da kalmadı. Piyasada 10 yıl önce olan sirkülasyon bugün olmaz. Sektör, rutininde devam eder. Paraya ihtiyacı olanlar varsa arazisini, konutunu satışa çıkarır. Ayrıca önceden Selçuklu yatırım için çok cazip bir ilçeydi. Selçuklu'da konut ve sanayi öngörü alanları var. Makul rakamlar olursa bu bölgelere de yatırım yapılabilir ama ifade ettiğim gibi Karatay bölgesi yatırım için daha cazip bir yer. Karatay'da metrekaresi 10 bin TL, 6 kata imarlı, emsali 1,5 olan yerler var. Aynı fiyata Meram veya Erenköy'den arsa almak yerine, Karatay'dan alınabilir. Rakamları değerlendirdiğimizde yatırım için en ideal ilçe Karatay. Bunu yatırım düşünenler için söylüyorum. Konya'da bugün en önemli yatırım aracı arazi ve tarla almaktır.”

4-2-1.jpg

KONUT FİYATLARINDA GERİLEME OLMAZ!

İnsanların barınma sorununu da bir an önce çözmesi gerektiğine dikkat çeken Emlak Odam İşletme Sahiplerinden Emlak Danışmanı Bilal Mucuk, evi ticari düşünmenin yanlışlığına işaret etti. Konut fiyatlarındaki artışta maliyet gerçeğini gözardı etmemek gerektiğini vurgulayan Mucuk, ayrıca şunları kaydetti: “Konya'da barınma gerçekten kadim bir sorun. İmkânı olanlar eğer konutu yoksa problemini çözmeli. Ancak konut fiyatları da yükseldi. Peki neden? İşçilik maliyeti arttı, tüm kalemlerde girdi maliyetleri yükseldi. Durum böyle olunca konut fiyatları da tavan yaptı. Az önce bahsettik, arsa fiyatlarında da ciddi bir artış oldu. Bunların hepsi konut fiyatlarına zam olarak yansıdı. Doğrusu konut fiyatları yerinde sayabilir ama gerilemez.”

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.