Tayland'da Virüs Salgını, 24 Bin Çocukta Görüldü‏ (Özel)

Tayland'da Virüs Salgını, 24 Bin Çocukta Görüldü‏ (Özel)

Tayland'da El Ayak ve Ağız Hastalığı salgısına yakalanan çocuk sayısı gün geçtikçe artıyor.

Tayland'da El Ayak ve Ağız Hastalığı salgısına yakalanan çocuk sayısı gün geçtikçe artıyor. Sağlık Bakanlığı yıl başından itibaren bu salgına yakalanan kişi sayısının 24 bine yükselmesinin ardından, ülkedeki tüm hastaneleri konu hakkında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tayland Sağlık Bakanı Pradit Sinthawanarong yaptığı açıklamada, El Ayak ve Ağız Hastalığı'nın çoğunlukla 5 yaş altı çocuklarda, nadiren de erişkinlerde görülen viral bir hastalık olduğunu söyledi. Sinthawanarong, hastalığın ateş, elde ve ayaklarda döküntü ile kendini gösterdiğini ifade etti.

Tayland'da bu yıl 24 bin kişinin yakalandığı bu hastalıktan bugüne kadar ölen olmadığını belirtildi. Taylandlı Bakan, özellikle okulların temizliği konusunda okul yönetimlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki “Phyathai 3" hastanesi çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Wittaya Asawavichianginda, Cihan Haber Ajansı'na El Ayak ve Ağız Hastalığı'nın belirtileri hakkında açıklama yaptı. Hastalığın kimi durumlarda beyinde iltihaplanma yol açtığını ve bunun sonucu ölümle de sonuçlanabileceğini aktaran Asawavichianginda, El Ayak ve Ağız Hastalığının bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın özel bir tedavisi olmadığına dikkat çeken Asawavichianginda, ailelerin çocukların oynadıkları yerlerdeki hijyene dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Hastane görevlilerinden Suchanun Chevapaksophon, hastalığın genellikle 7 ile 10 gün arası değişen bir süreçte geçtiğini söyledi. Sağlık görevlisi, çocukların ailelerine durumu fark ettikleri an en yakın hastaneye gidilmesini tavsiye etti.

Hastalık, kimi durumlarda beyinde iltihaplanma ve ölümle de sonuçlanabiliyor. El, ayak, ağız hastalığı, yılın ilk yarısında Asya ülkelerinde 400'den fazla ölüme sebep olmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.