"Suriye aleyhine başlatılan savaş İslam'a açılan savaştır"

"Suriye aleyhine başlatılan savaş İslam'a açılan savaştır"

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Suriye Temsilcisi Ayetullah Seyyid Mucteba Hüseyni, "Suriye aleyhine başlatılan savaş rejime yönelik değil, pak ve aydınlık İslam anlayışına açılan savaştır" açıklamasında bulundu.

"Suriye'yi desteklemek sadece bir hükümeti veya devleti desteklemek değil, aynı zamanda zalim güçlere karşı durmaktır" ifadelerini kullanan Hüseyni, "Ülkede siyasi ve askeri güvenlik tam manasıyla tesis edilir ve halk seçimlere özgürce katılabilirse çoğunluk Beşşar Esed'i seçecektir" iddiasında bulundu.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde, "Suriye aleyhine başlatılan savaş rejime yönelik değil, pak ve aydınlık İslam anlayışına açılan savaştır" diyen Hüseyni, "Suriye'nin her zaman İran ile birlikte zalimlere karşı direniş ekseninde yer aldığını, bu nedenle Suriye'yi desteklemenin aslında direnişi desteklemek anlamına geldiğini" savundu.

Müslümanların özlerine dönmesi ve özgüven kazanması karşısında zorba güçlerin dehşete kapıldığını ileri süren Hüseyni, "Bu özgüvenin kaynağı İran'dır. Düşmanlar, Müslümanlar arasında siyasi ve mezhebi ayrılıklar yaratmak için birçok yatırım yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bu şekilde, İran'ı zor durumda bırakmaya çalışıyorlar" görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.