Şam'da kimyasal katliam

Şam'da kimyasal katliam

Baas rejimin dün gece 03.30 civarında Şam Doğu Ğuta'da, Cobar'da, Ain Tarma ve Zamalka'da ve Batı Ğuta'da, Muaddamiye'de kimyasal silah kullandığı iddia edildi. Çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce ölü var.

Baas rejimin dün gece 03.30 civarında Şam Doğu Ğuta'da, Cobar'da, Ain Tarma ve Zamalka'da ve Batı Ğuta'da, Muaddamiye'de kimyasal silah kullandığı iddia edildi. Çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce ölü var. Saldırının kurbanlarına müdahale edecek ekipman ve personel yetersizliği sebebiyle muhtemelen ölü sayısının artması bekleniyor.
ŞU ANA KADAR 635 ÖLÜ VAR!
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösüne düzenlediği saldırıda 430 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını iddia etti. Son bilgiler ise ölü sayısının 635 olduğu yönünde! Ölenlerin çoğu çocuk. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Doğu Guta bölgesinde düzenlenen rejim güçlerinin saldırısında, Hammuriye'de 300, Arbin'de 78, Sepka'da 67, Keffar Batna'da 140 ve Muaddamiye'de 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bölgedeki aktivistler yoğun saldırılar nedeniyle 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edildi. Rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını belirten SRGC, saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti. Saldırıların yapıldığı bölgeler ayrıca diğer türde yoğun roket, havan, topçu bombardımanı altında. Yardım çalışmalarında çok sayıda sağlık personeli ve gönüllünün de katledildiği haberleri geliyor. Rejim gaz saldırısı yaptığı bölgelere bombardımanla yükleniyor, aynı zamanda da karada buralara kuvvet yığıyor.
SARIN GAZI KULLANILDI
Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti. Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi. Öte yandan muhalifler ise, ölü sayısının bin 118 olduğunu ifade etti.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.