Şam yönetiminden BM heyetine izin çıktı

Şam yönetiminden BM heyetine izin çıktı

Suriye yönetiminin, BM heyetine, Şam'da kimyasal silah saldırısı düzenlendiği belirtilen bölgede, inceleme yapma izni verdiği bildirildi.

AFP'nin son dakika bilgisi olarak geçtiği haberde Suriye yönetiminin, bölgede kimyasal silah incelemesi yapmak üzere yönetimden izin alan BM araştırma heyetine izin verdiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki kimyasal silah iddialarının incelenebilmesi amacıyla bölgeye giriş ve araştırma için Suriye hükümetinden resmi olarak izin istemişti.

Yüzlercesi çocuk 1300 kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırı sonrası Türkiye'nin de arasında olduğu 35'e yakın ülke Genel Sekreter Ban Ki-mun'a başvurarak iddiaların acil olarak incelenmesini istemişti.

Suriyeli muhalifler, yüzlerce insanın öldüğü kimyasal saldırıdan Esed rejimini sorumlu tutuyor. Esed yönetimi ise suçu 'teröristler' olarak tanımladığı muhaliflere atıyor.

BM heyetinin bölgede yapacağı incelemenin ardından ortaya çıkacak olan sonuç ise merakla bekleniyor.

İRAN İZNİN VERİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

İran, Esed rejiminin Şam yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı belirtilen bölgeye BM denetçilerinin girişine izin vereceğini söylemişti.

RUSYA DA SURİYE'YE 'İZİN VER' ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye hükümeti ve muhaliflere, Birleşmiş Milletler (BM) uzmanlarının kimyasal silah saldırılarının yapıldığı bölgeye ulaştırılması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.