Salihi: Barzani’nin Kerkük İle İlgili Sözleri Türkmenleri Kaygılandırdı

Salihi: Barzani’nin Kerkük İle İlgili Sözleri Türkmenleri Kaygılandırdı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, 140. madde ile ilgili sözlerinin kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Kerkük’teki ITC binasında basın açıklaması yapan Erşad Salihi,...

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, 140. madde ile ilgili sözlerinin kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Kerkük’teki ITC binasında basın açıklaması yapan Erşad Salihi, Mesud Barzani’nin Kerkük ziyaretinin normal olduğunu, ardından 140. madde ile ilgili açıklamalarının ise kendilerini kaygılandırdığını aktardı.

Salihi, Barzani'nin "140. madde artık uygulandı, bunun üzerine konuşmayız" açıklamasının kendilerini huzursuz ettiğini ifade etti. Erşad Salihi, “140. madde ile ilgili sorunlu bölgelerin dosyaları çözülmeden, bu gibi ifadeler kardeşlik bağını zayıflatır.” dedi.

Kerkük’ün her zamankinden daha çok kardeşlik bağına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Salihi, “Kerkük’te 12.ci Tümenin kaçışı şehirde büyük bir boşluk bıraktı. Bu zamanda en çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç var.” dedi.

Toplantıda Kerkük İl Meclisi Türkmen Başkanı Hasan Turan ile Kürt Bölgesi Türkmen Milletvekili Aydın Maruf da hazır bulundu.

Barzani, dün Erbil'de İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'yi resmi konutunda kabulü sırasında tartışmalı bölgelerle ilgili 140. maddeye ilişkin açıklamada bulunmuştu. Barzani “Irak federal hükümetinin bu sorunu çözmesi için 10 yıl bekledik. Irak ordusu bu bölgelerden çekildi. Bundan dolayı peşmerge güçlerinin o bölgelere gidip kontrolü sağlaması gerekti. Biz 140. maddeyi uyguladık ve bu madde artık gerçekleşti. Bundan sonra bunun üzerine konuşmayacağız" demişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.