Karatay’a 5 yılda  14 yeni ASM

Karatay’a 5 yılda 14 yeni ASM

Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü 2024 yılı ilk 6 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Koç, “Karatay'a 5 yılda 14 yeni ASM kazandırıldı” dedi

Karatay İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özer tarafından yapılan sunum ile başlayan değerlendirme toplantısında ilçede sunulan sağlık hizmetleri veriler eşliğinde detaylı bir şekilde ele alındı. Göreve başladıkları dönemden itibaren Karatay’da bir sağlık dönüşümü başlattıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü görevine başlamamızla birlikte saha çalışmalarına çok önem verdik. Özellikle Karatay bölgesinde yer alan aile sağlığı merkezlerimizin (ASM) pek çoğunun ekonomik ömrünü doldurmuş, fiziki şartları Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olmayan binalarda hizmet sunduğunu gözlemledik. Bu durumu en hızlı bir şekilde nasıl düzeltebiliriz düşüncesi ile hareket ederek ‘Sağlık Yatırımlarında Konya Modeli’ ismini verdiğimiz bir sistemi hayata geçirdik. Bu sistem ile birlikte, Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile Karatay’da çok güzel ve modern şartlarda hizmet sunan eserler kazandırmayı başardık” dedi. Karatay’da son 5 yıl içerisinde 11 ASM inşaatının tamamlanarak hizmet sunmaya başladığını, 3 ASM’de ise inşaatın hızla devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Tamamlanan yeni binalarımızda çalışanlarımız çok daha konforlu ortamlarda hizmet sunarken, vatandaşlarımızın da modern şartlarda sağlık hizmeti almalarına olanak sağladık. Yenilediğimiz 14 ASM’de 80’in üzerinde aile hekimimiz görev yapmaktadır. Bu sayı Karatay ilçemizde görev yapan toplam aile hekimi sayımızın üç de ikisini oluşturmaktadır” diyerek eserlerin kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

3-5-1.jpg

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ İLE SAĞLIKTA KALİTE ARTIYOR

Karatay ilçesinde diğer ilçelerdeki tablonun aksine genç nüfusun fazla yaşlı nüfusun daha az olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “Geleceğimiz neslimizin sağlıklı olmasına bağlıdır. Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde sunulması özellikle tarama ve aşılama programlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesi ülkemizin geleceği açısından önem arz etmektedir. İlçemizdeki sağlık verilerine baktığımızda da bu oranların oldukça güzel seviyelerde olduğunu görüyoruz. Bu gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin sorunu haline gelen aşı reddi konusunda da gayret göstermeye devam etmenizi istiyorum” dedi. Sağlık Bakanlığı’nın ‘hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak’ sloganı ile hayata geçirdiği sağlıklı hayat merkezleri (SHM) açısından da Karatay’ın son derece iyi bir durumda olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bünyesinde; Beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite, psikososyal danışmanlık, çocuk ve ergen sağlığı birimleri ile kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi, sigara bırakma danışmanlığı gibi birimlerin yer aldığı Şehit Dr. Ekrem Karakaya SHM’nin yanı sıra çok kısa bir süre içerisinde Hacı Hasan Katırcı SHM’de bu yıl sonuna kadar ilçemiz sınırları içerisinde hizmet sunmaya başlayacaktır” diyerek ilçede sağlık hizmet kalitesinin her geçen gün arttığına dikkati çekti.

YENİ PROJELER HIZLA TAMAMLANIYOR

Değerlendirme toplantısının ardından Prof. Dr. Koç, hizmet başkanları ile birlikte Karatay’da inşaatı devam eden Hacı Hasan Katırcı SHM / Hacı Sıdıka Katırcı ASM, Hatice Faik Nükte ASM ile Ahmet Yaşar Eşmekaya ASM’lerini ziyaret etti. Yüklenici firma sorumlularından inşaatların son durumları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Koç, Şehit Dr. Ekrem Karakaya SHM, Nakipoğlu ASM ile 72 ve 84 nolu aile sağlığı merkezlerini de ziyaret ederek burada görev başında olan sağlık çalışanları ile fikir alışverişinde bulundu. Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısına Prof. Dr. Mehmet Koç’un yanı sıra hizmet başkanları, Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü idareci ve çalışanları ile birlikte halk sağlığı başkanlığı birim sorumluları da katıldılar.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.