Türkiye'de yılda 213 bin otomobil üreten fabrikadan duyuru! Üretim bugün durduruldu

Türkiye'de yılda 213 bin otomobil üreten fabrikadan duyuru! Üretim bugün durduruldu

Türkiye'de son yıllarda üretimi durduran ya da üretime ara veren firma sayısında artış yaşandı. Son olarak ülkeni en büyük fabrikalarından birisi üretimi bugünden itibaren durdurdu.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok firma zora girdi. Son zamanlarda kapanan işletme sayısı arttı. Buna bağlı olarak vatandaş üretimi durduran firmaları da yanlış anlayabiliyor. Bazı firmalar zor durumda olduğu için üretimi durdururken bazıları ise bakım çalışmaları için üretimi durduruyor.

toyota-3.jpg

Son olarak Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikalarından birisi üretimi durdurma kararı aldı. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya'daki fabrikasında planlı bakım ve revizyon çalışmaları nedeniyle bugünden itibaren üretime ara verdi.

toyota-2.jpg

ÜRETİM BUGÜNDEN İTİBAREN DURDURULDU

29 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında üç hafta süreyle fabrikanın bakım ve yenileme çalışmaları yapılacak. İleri teknolojilerle donatılmış üretim hatları ve yüksek kalite standartlarıyla öne çıkan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, planlı bakım ve onarım çalışmaları ile fabrikasının performansını ve verimliliğini en üst seviyeye çıkaracak. 17 Ağustos tarihinden itibaren üretimin yeniden başlayacağı öğrenildi.

toyota-1.jpg

TÜRKİYE'DE 1 YILDA 213 BİN OTOMOBİL ÜRETTİ

2023 yılı boyunca Sakarya’da ürettiği 213 bin aracın 178 binini ihraç ederek büyük bir başarı elde eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 4,1 milyar dolarlık ihracat geliriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçısı olarak ödüllendirilmişti. Toyota'nın Türkiye fabrikasına yeni yatırımlar yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi