Türkiye'de ilk yerli kamera fabrikası kuruldu! Hedef yılda 10 milyar liralık satış

Türkiye'de ilk yerli kamera fabrikası kuruldu! Hedef yılda 10 milyar liralık satış

Türkiye'de fabrika kurup üretime başlayan dev firmanın hedefi küresel oyuncu olmak. Bu kapsamda yılda 350 bin adet kamera üretilecek.

Türkiye'de üretim yapmak isteyen binlerce mühendis var. Bu mühendisler çeşitli projeleri için kaynak arıyor. Ülkenin ilk kamerasını üreten ve bunun fabrikasını kuran iki mühendis arkadaş gençlere örnek oldu. ODTÜ mezunu bilgisayar mühendisi Ömer Orkun Düztaş ve elektrik-elektronik mühendisi Alparslan Işıklı’nın ortaklığında 2011 yılında kurulan Büyütech, 2013 yılında Türkiye’nin endüstriyel alanda ilk akıllı kamerasını yaptı.

lens-kamera.webpTÜRKİYE’NİN İLK KAMERA FABRİKASI KURULDU

Şirketin ürün gamında, geri görüş kamerası, çevre görüş sistemi, sürücü yorgunluk algılama kamerası, ön ve arka ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) kamerası gibi güncel ürünlerin yanı sıra yan ayna kamerası, termal kamera ve Podar gibi geleceğe yönelik geliştirilen ürünler var. Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından Farplas Otomotiv’den 2022 yılında yatırım alan şirket, aynı yıl Türkiye’nin ilk otomotiv sınıfı kamera fabrikasını kurdu.

lk-ve-tek.webp

60 MİLYON EUROLUK SÖZLEŞME İMZALADI

Geçen yıl Togg için üretime başlayan Büyütech, kuruluşundan 2023 yılına kadar 90 bin kamera üretmeyi başardı. 2023’te üretim merkezinin devreye alınmasıyla yıl bitmeden 200 bininci kameranın üretimi gerçekleştirildi. Büyütech, üretim performansını artırarak kısa sürede toplamda 350 bin civarında kamera üretimine ulaştı. Türkiye’nin önde gelen otomotiv ve iş makinası markaları ile çalışan Büyütech, bugüne kadar 60 milyon avroluk sözleşme imzaladı. Şirket 2030 yılına kadar 350 milyon avro ciroya ulaşmayı amaçlıyor. Söz konusu miktar yılda 10 milyar liralık satışa denk geliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.