Sağlıkçılarımıza dua etmeyi unutmayalım
Hani günlük hayatımızda sıkça kullandığımız bir tabir vardır ya; “Sağlık olsun” Elbette kısa ama özlü bir söz. Sağlık olsun kısaca her şeyi özetliyor. Hastalık, genç yaşlı çocuk seçmediği gibi meslek sahibini de seçmiyor. Pandomi döneminde virüse yakalanan insanların 10 da biri sağlıkçı imiş.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Duran Buran, koronavirüse yakalanıp, hastalığı yendikten sonra koronavirüs polikliniğinde tekrar enfekte oldu. İkinci hastalığı daha ağır geçiren ve 1 ay süren tedaviyle sağlığına kavuşan Buran, hastanede yeniden iş başı yaptı. Buran, "Vatandaşlar 'ben bu hastalığı geçirdim, tekrar geçirmem” diye bir rehavete kapılmasınlar. Sıkı tedbirlere uysunlar. Bu hastalık birkaç sefer geçirilebiliyor olunacağını belirtiyor.
Dr. Duran Buran, koronavirüs testinin pozitif olduğunu öğrendiği bir kişinin temaslısı olması nedeniyle 11 Mayıs'ta Covid-19 testi yaptırdı. Koronavirüs belirtilerinden hiçbirini taşımayan Buran'ın test sonucu pozitif çıktı. Dr. Buran, bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Koronavirüs kliniğinde yaklaşık 5 gün tedavi gören Dr. Buran, daha sonra taburcu edildi. 14 gün evinde karantinada kalan Buran, son testleri negatif çıkınca hastanedeki işine geri döndü. Koronavirüs polikliniğinde Covid-19'lu hastalar ile ilgilenen Buran'ın ilk koronavirüs tanısından yaklaşık 3,5 ay sonra yüksek ateş, öksürük, kas ağrısı, baş ağrısı, ishal ve halsizlik şikayeti başladı. Bunun üzerine Buran, 28 Ağustos'ta tekrar Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan Buran, evinde ilaç tedavisine başladı. Ailesiyle yaşayan Buran, bu süre içinde farklı bir eve geçerek kendisini karantina altına aldı. 3 hafta test sonuçları pozitif çıkan Buran, yaklaşık 1 ay sonra iyileşerek hastanedeki işine geri döndü. Dr. Buran, ikinci koronavirüs enfeksiyonunun ilkine göre çok ağır geçtiğini söyledi.
Olayın vahametini en ince ayrıntıyla anlatan Dr. Duran işi ciddiyete alıp, korunma tedbirlerini daima dikkate alınmasını vurguluyor.
Sağlıkçıların hayatları diğer meslek sahibi insanlara göre çok daha zor ve ağır şartlarla geçiyor. Diğer İnsanlar sadece kendi sağlıklarını korumak için mücadele verirken, sağlık teşkilatında çalışan insanlarımız, hem kendinin hem de başkalarının sağlıklarını korumak için gece gündüz mücadele veriyorlar. Bunun yanında ailelerine yeterince vakit ayıramıyorlar. Allah hepsinin yarımcısı olsun. İyi ki varsınız diyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.