Putin'le görüşen Mursi, Rus işadamlarını çağırdı

Putin'le görüşen Mursi, Rus işadamlarını çağırdı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Mursi, iki ülkenin ekonomik alanda işbirliğini geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Mursi, Rusya ziyareti çerçevesinde bulunduğu Soçi'de Putin ile görüştü. Burada yaptığı konuşmada, politik ve ekonomik alanda Rusya ile ittifak kurmaya çalıştıklarını bildiren Mursi, "Ekonomik alanda ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacak, teknoloji transferi gibi birçok alan var. Bu alanlarda Rusya'ya kapıları açıyoruz" diye konuştu.

Mursi, ülkesinde Rusya'nın desteğiyle devam eden demir-çelik, alüminyum fabrikası ve baraj inşaatları bulunduğunu hatırlatarak, bu projelerin geliştirilmesi ve modernizasyonu için Rus şirketlerini Mısır'daki faaliyetlerini artırmaya çağırdı.

Güney Afrika'da geçen ay düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) zirvesinde Putin ile yaptıkları görüşmenin ikili ilişkilere ivme kazandırdığını dile getiren Mursi, Rus lidere, Sovyetler Birliği döneminde Mısır'a yapılan tarımsal ve askeri yardımlar için de teşekkür etti.

Mursi, iki ülke arasında aşılması gereken engeller olduğunu ancak ikili ilişkilerdeki hedeflere ulaşabilmek için her türlü imkanın bulunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.