Putin'in korumaları kapı dışarı edildi

Putin'in korumaları kapı dışarı edildi

Güney Afrikalı güvenlik yetkilileri, Putin'in korumalarını zorla bina dışına çıkarmaya çalıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS ülkeleri zirvesi için Güney Afrika'nın Durban kentinde bulunuyor. Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın ev sahipliğinde düzenlenen zirvede, Putin'in yakın korumaları bir skandala imza attı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konferansın yapıldığı salona girerken, korumaları da onu takip etti. Putin'in korumalarının elinde "küçük bir çanta" bulunuyordu. Güney Afrikalı yetkililer, güvenlik gerekçesiyle, çantanın X-ray cihazından geçirilmesini istedi.

ARBEDE ÇIKTI

Rus gazetesi Moskovsky Komsomolets'in haberine göre, Rusya'nın nükleer silahlarıyla ilgili gizli belgelerin bulunduğu çantayı X-ray cihazından geçirmek istemeyen Rus korumalar, Güney Afrikalı yetkililerle tartışmaya başladı. Kısa bir süre içinde büyüyen tartışma iki ülke arasındaki güvenlik yetkilleri arasında arbedeye dönüştü.

putin_1431.jpg

LAVROV DA İÇERİ GİREMEDİ

Bu duruma öfkelenen Güney Afrikalı güvenlik yetkilileri, Putin'in korumalarını zorla bina dışına çıkarmaya çalıştı. Kargaşa anından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da içeri girmesine izin verilmediği ileri sürüldü.

"AFRİKALI GÖREVLİLERİN ELİNDE OTOMATİK SİLAHLAR VARDI"

İki ülke korumaları arasında yaşanan arbedeyi anlatan Rus gazeteci Victoria Prikhodko, "Cüsselerine bakıldığında Afrikalı güvenlik görevlileri, Rus korumaların yarısı bile gelmiyor, ancak Afrikalı görevlilerin elinde otomatik silahlar vardı. O avantajı kullanarak Rus korumaları bina dışına çıkardılar" dedi.

50 MİLYAR DOLARLIK SERMAYE İLE YENİ BİR YATIRIM BANKASI

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS ülkeleri, küresel ekonomik büyümeyi hızlandırmak için yeni bir yatırım bankası kurmayı planlıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'na alternatif olması planlanan banka, üye ülkeler tarafından verilecek 50 milyar dolarlık başlangıç sermayesi ile kurulacak.

Bankaya destek vereceklerini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bankanın piyasa ilkelerine göre çalışmasını şart koştu. Banka, 2009'da kurulan BRICS'in ilk kurumu olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.