Papalık ayininde tarihi an

Papalık ayininde tarihi an

Bugün yapılan papalık ayininde tarihi an yaşandı. Resmi papalık ayinine 959 yıl sonra ilk kez katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Katolik aleminin yeni ruhani lideri Papa Francis kucaklaştı.

Papalık ayininde tarihi an! Katolik aleminin yeni ruhani lideri Papa Francis, bugün Vatikan’da düzenlenen ayinle görevine resmi olarak başladı. Öte yandan papalık ayini bir ilke sahne oldu. Papa Francis ile resmi papalık ayinine tarihte ilk kez katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos kucaklaştı.

PAPALIK AYİNİNDE TARİHİ AN

Emerit Papa 16. Benediktus'un 28 Şubat'ta görevinden ayrılmasını takip eden Konklav sürecinde (Papalık seçimi) yeni papa seçilen Francis, resmi papalık ayinini icra ederek görevine başlarken, tarihi tören tarihi bir ana da tanıklık etti.

Papa Francis, yaklaşık iki saat süren ayininin son bölümünde Hazreti İsa'nın son akşam yemeğini temsil eden ve takdis sofrası adı verilen vaazında barış çağrısında bulundu ve ardından önce Fener Rum Patriği Bartholomeos ile daha sonra da Ermeni Katolik Kilisesi Patriği Karekin ile kucaklaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.