Pakistanlı Selzedelerin İftar Mutluluğu (Özel)

Pakistanlı Selzedelerin İftar Mutluluğu (Özel)

Pakistan’da 2010 yılında milyonlarca kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Evsiz kalan 296 selzede için Kimse Yok Mu derneği tarafından Muzaffargarh şehrinde kurulan ve geçen sene teslim edilen İkbaliye kasabasında...

Pakistan’da 2010 yılında milyonlarca kişinin evsiz kaldığı sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Evsiz kalan 296 selzede için Kimse Yok Mu derneği tarafından Muzaffargarh şehrinde kurulan ve geçen sene teslim edilen İkbaliye kasabasında iftar heyecanı yaşandı.

Kimse Yok Mu’nun İkbaliye kasabasında düzenlediği iftar programında, 296 aile iftar heyecanını birlikte yaşadı. 7’den 70’e herkesin memnuniyetle karşıladığı iftar programı öncesi selzedelere erzak da dağıtıldı.

296 ailenin beraber oruç açtığı kasaba sokaklarında çocukların mutlu hali ise dikkat çekti.

Kasabanın sakinleri duygularını şöyle ifade etti; Çok mutluyuz. Sizlere Türk insanına çok teşekkür ediyoruz. Burada çok güzel işler yapıldı. Temiz suyumuz var, her ihtiyacımız görüldü. Selden sonra bir evimiz barkımız oldu. Sadece bu iftar değil Ramazan'dan önce de bize birçok yardım yapıldı. Allah sizlere güzellikler versin.’’

Kimse Yok Mu derneği tarafından 14 Eylül 2013 tarihinde açılan İkbaliye kasabası 296 selzede aile için yeni bir yuva oldu. Kasaba; camisi, okulu, temizlik görevlileri, mezarlığı ve su deposuyla ülkede örnek teşkil ediyor.

Öte yandan Kimse Yok Mu selzedelerin ardından Lahor şehrindeki bir yetimhanede verdiği iftar ile yetimlerin de yüzünü güldürdü.

Kimse Yok Mu İslamabad, Lahor, Karaçi, Muzaffergarh, Kuetta, Caferabad, ve Keşmir’inde içinde bulunduğu 15 farklı bölgede Ramazan ayında toplam 50 bin kişiye iftar verecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.