Ömer Çelik: Selanik, Büyük Fikir Adamlarının Yetişmesine Ortam Sağlamıştır

Ömer Çelik: Selanik, Büyük Fikir Adamlarının Yetişmesine Ortam Sağlamıştır

Yenilenen Atatürk Evi’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik şehrinin, doğup büyüdüğü bu evin, Gazi Mustafa Kemal’in fikri ve ruhi gelişiminde çok etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yenilenen Atatürk Evi’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik şehrinin, doğup büyüdüğü bu evin, Gazi Mustafa Kemal’in fikri ve ruhi gelişiminde çok etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.” dedi.

Manevi açıdan önemli bir gün yaşadıklarını ifade eden Ömer Çelik, “Tarihi binanın aslına uygun şekilde korunması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına yakışacak şekilde çağdaş bir anlayışla yenilenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz.” diye konuştu. 500 yıla yakın süre şehri güzelleştirmeye çalışan ve şehrin simgesi olan Beyaz Kule’yi inşa eden Osmanlı İmparatorluğu, Selanik’e büyük önem verdiğini dile getiren Çelik, “Bu tür kadim şehirler, büyük fikirlerin ve büyük fikir adamlarının da yetişmesine ortam sağlamıştır.” dedi.

Atatürk’ün çocukluğunun geçtiği Selanik şehrinin, doğup büyüdüğü bu evin, Gazi Mustafa Kemal’in fikri ve ruhi gelişiminde çok etkili olduğunu kaydeden Çelik, “Gazi’yi etkileyen Selanik, Akdeniz kültürünün, hoşgörünün, çok kültürlüğünün önemli merkezlerinden biridir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.