Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi İle Görüştü

Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi İle Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair haberler hususunda Ulusal Güvenlik Ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair haberler hususunda Ulusal Güvenlik Ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Toplantıda ABD’nin kimyasal silaha cevabı olabilecek muhtemel seçenekler ele alındı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada görüşmede Başkan Yardımcı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel, Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Ulusal Güvenlik Danışması Susan Rice, CIA Başkanı John Brennan, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper gibi üst düzey isimler yer aldı. Washington’da bulunmayan bazı isimler toplantıya telekonferans ile katıldı.

Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi’nden talep ettiği, ABD’nin ve uluslararası toplumun kimyasal silahların kullanımına karşı cevabı olabilecek muhtemel seçenekleri detaylı bir şekilde dinledi.

Beyaz Saray toplantıya ilişin olarak, ABD istihbarat birimlerinin, eş zamanlı düzenilerce tanık beyanına ve ölen kişilerin kaydedilmiş bulgularına duyarlı bir şekilde uluslararası müttefikler ile ne olduğunu belirlemek adına bulgu toplamaya devam edeceğini bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.