Netanyahu'dan küstahça bir açıklama

Netanyahu'dan küstahça bir açıklama

İsrail'in kara harekatı sinyaline Hamas'tan cevap geldi. Netanyahu ise yaptığı açıklamayla kamuoyunu nasıl yanılttığını gözler önüne serdi.

İsrail, Gazze'ye yönelik hava operasyonunu sürdürürken, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'ten kara harekatı sinyali geldi. CNN International'a konuşan Peres, roket atışları durmazsa yakında kara harekatı düzenleyeceklerini duyurdu. Hamas ise, İsrail'in Gazze'ye "kara harekatı" başlatması tehdidinden korkmadığını bildirdi.

HAMAS: TEHDİDİNİZ APTALCA

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı yazılı açıklamada, "Kara Harekatı tehdidiniz aptalca. Bu bizi korkutmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

NETANYAHU'DAN KÜSTAH AÇIKLAMA: SOLUMLUSU HAMAS'TIR

İsrail Başbakanı Netanyahu ise hayretler içerisinde bırakacak açıklamada bulundu. 

"Dünyada ülkesi ve halkı mütemadiyen füze saldırılarının yanı sıra denizden ve tüneller yoluyla ülkesinin topraklarına sızma girişimlerine maruz kalan hiçbir ülke bu tecavüzlere müsamaha göstermez. Hamas İsrailli sivilleri hedef almak ve Gazzeli sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak suretiyle çifte savaş suçu işlemektedir. Haddizatında kasten hedef alınmaksızın Gazze'de sivillerin zarar görmesinin tüm sorumluluğu Hamas'a aittir."

İSRAİL YASAKLANMIŞ SİLAHLAR KULLANIYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında sivilleri hedef aldığı ve "yasaklanmış silahlar" kullandığı belirtilirken Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı eski Sözcüsü Eşref el-Kudra,  "Gazze'ye yönelik son iki savaşta da İsrail uluslararası kanunlara göre yasaklanmış silahlar kullandı. Bu ölümcül silahlar karşısında yeni bir katliamla karşı kaşıyayız" diye konuştu.

"İSRAİL ULUSLARARASI ANLAŞMALARI HİÇE SAYIYOR"

Öte yandan Mizan İnsan Hakları Merkezi Müdürü İsam Yunus, İsrail'in savaş suçu işlediğini vurgulayarak, "İsrail sivilleri hedef alarak uluslararası anlaşmaları hiçe sayıyor" dedi. Yunus, "Kadın, çocuk herkesin hedef alındığını, yanmış, parçalanmış cesetleri görüyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu saldırılar İsrail'in suçlanması için apaçık delillerdir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.